article
1.6646555
ETTEN-LEUR – Steeds meer patiënten zoeken op internet informatie over hun ziekte, behandelingsmethoden en ziekenhuizen. Beantwoorden de websites van ziekenhuizen nog aan de informatiebehoefte van de patiënten?
Websites ziekenhuizen Bravis en Amphia: toegankelijkheid en privacy kunnen beter
ETTEN-LEUR – Steeds meer patiënten zoeken op internet informatie over hun ziekte, behandelingsmethoden en ziekenhuizen. Beantwoorden de websites van ziekenhuizen nog aan de informatiebehoefte van de patiënten?
http://www.bndestem.nl/regio/breda/websites-ziekenhuizen-bravis-en-amphia-toegankelijkheid-en-privacy-kunnen-beter-1.6646555
2016-11-15T11:47:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4283773.1463660403!image/image-4283773.jpg
Breda
Home / Regio / Breda / Websites ziekenhuizen Bravis en Amphia: toegankelijkheid en privacy kunnen beter

Websites ziekenhuizen Bravis en Amphia: toegankelijkheid en privacy kunnen beter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ETTEN-LEUR – Steeds meer patiënten zoeken op internet informatie over hun ziekte, behandelingsmethoden en ziekenhuizen. Beantwoorden de websites van ziekenhuizen nog aan de informatiebehoefte van de patiënten?

  Het Bredase bureau E-sites onderzocht de websites van 87 Nederlandse ziekenhuizen. Algemene conclusie: de meeste ziekenhuizen scoren gemiddeld, maar het kan altijd beter.

  Bravis
  Zo kan Bravis Ziekenhuizen de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking op de website nog wel wat verbeteren. Het bureau keek onder meer naar een voorleesfunctie en de mogelijkheid om de tekst te vergroten. Het ziekenhuis scoorde op dit gebied één ster. Het ziekenhuis wacht nog even met een reactie. "We willen eerst de aanvullende rapportage met daarin meer details bestuderen", zegt woordvoerster Herma Moerkerken. 

  Amphia
  Het Amphia scoort volgens het bureau onder het gemiddelde als het gaat om de privacy & security van gegevens. Volgens het bureau speelt dit onderwerp bij meerdere ziekenhuizen als gevolg van verouderde technieken. Ook kunnen de zoekfunctie en de algemene prestatie van de site (bijvoorbeeld het inladen van een pagina) nog wel wat verbetering gebruiken, aldus het bureau dat het Amphia ziekenhuis op deze gebieden beoordeelde met twee sterren. De woordvoerster van het ziekenhuis wil nog niet reageren op de beoordeling van hun website. Ze wil eerst het rapport lezen.

  Meetlat
  Het Bredase bureau legde de websites van de ziekenhuizen langs de meetlat van toegankelijkheid, privacy & security, prestatie, SEO, mobielvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en de zoekfunctie. Elk onderdeel kreeg minimaal één en maximaal vijf sterren. “Niet om oordelen te vellen in ‘goed’ of ‘slecht’. We willen de kansen voor de ziekenhuizen inzichtelijk maken. Op het gebied van communicatie, vindbaarheid en veiligheid zijn nog wat slagen te maken”, stelt Daan Jansen van E-sites.

  Website Amphia ziekenhuis

  Toegankelijkheid    *****
  Privacy & Security **
  Prestatie               **
  SEO                     ****
  Mobielvriendelijk    ****
  Gebruiksvriendelijk ***
  Zoekfunctie           **

  Website Bravis Ziekenhuizen
  Toegankelijkheid    *
  Privacy & Security ****
  Prestatie               ***
  SEO                     ****
  Mobielvriendelijk    *****
  Gebruiksvriendelijk **
  Zoekfunctie           ***