article
1.6221768
BREDA - Een projectontwikkelaar wil huizen en appartementen bouwen op het terrein in Breda dat tot voor kort in gebruik was bij stalhouderij Joosen. De gemeente vindt het stukje grond (1580 vierkante meter), gelegen tussen de Menno van Coehoornstraat en de Terheijdenstraat, echter te klein om er zo veel woningen te realiseren als de ontwikkelaar gepland heeft.
'Voormalig terrein Joosen te benepen voor bouwplan'
BREDA - Een projectontwikkelaar wil huizen en appartementen bouwen op het terrein in Breda dat tot voor kort in gebruik was bij stalhouderij Joosen. De gemeente vindt het stukje grond (1580 vierkante meter), gelegen tussen de Menno van Coehoornstraat en de Terheijdenstraat, echter te klein om er zo veel woningen te realiseren als de ontwikkelaar gepland heeft.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/voormalig-terrein-joosen-te-benepen-voor-bouwplan-1.6221768
2016-07-26T13:13:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4308773.1468852709!image/image-4308773.jpg
Breda,Bouw en wonen,nieuwbouw,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / 'Voormalig terrein Joosen te benepen voor bouwplan'

'Voormalig terrein Joosen te benepen voor bouwplan'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    BREDA - Een projectontwikkelaar wil huizen en appartementen bouwen op het terrein in Breda dat tot voor kort in gebruik was bij stalhouderij Joosen. De gemeente vindt het stukje grond (1580 vierkante meter), gelegen tussen de Menno van Coehoornstraat en de Terheijdenstraat, echter te klein om er zo veel woningen te realiseren als de ontwikkelaar gepland heeft. 

    "We hebben afgesproken dat we er opnieuw naar kijken", reageert desgevraagd de architect van het plan, Walter Kemperman van BCT Architecten. Grondeigenaar Van der Pluijm, die gisteren zelf niet bereikbaar was voor een toelichting, heeft de gemeente twee plannen voorgelegd.

    Eén gaat uit van de bouw van 24 huizen en appartementen en het andere van in totaal dertig woningen.

    Bedoeling is dat er een ondergrondse parkeergarage komt. Het plan voorziet ook in sloop van bebouwing (waarin vermoedelijk asbest zit), restauratie van panden en sanering van de bodem van Joosen.

    De gemeente heeft het plan bekeken en uiteindelijk als te massaal voor de bedoelde locatie beoordeeld. Het ligt ingeklemd tussen woningen, kantoren en bedrijfjes en is alleen bereikbaar via een smalle doorgang aan de Menno van Coehoornstraat.

    De gemeente voorziet dat met die beperkingen 'geen kwalitatief woonmilieu' gecreëerd kan worden. En dat is wel wat de gemeente voorstaat, bij nieuwbouw.

    "Het plan", zegt de gemeente, "laat een benepen situatie zien, waarbij gewoond zou worden tussen met name de parkeer- en kantoorvoorzieningen die op zeer nabije afstand gelegen zijn."