article
1.6675932
BREDA - Het voormalige winkelcentrum De Lunet in Breda krijgt voorlopig geen nieuwe eigenaar. De veiling van het leegstaande en afgesloten centrum werd donderdag op het allerlaatste moment afgeblazen.
Veiling van winkelcentrum De Lunet in Breda wordt uitgesteld
BREDA - Het voormalige winkelcentrum De Lunet in Breda krijgt voorlopig geen nieuwe eigenaar. De veiling van het leegstaande en afgesloten centrum werd donderdag op het allerlaatste moment afgeblazen.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/veiling-van-winkelcentrum-de-lunet-in-breda-wordt-uitgesteld-1.6675932
2016-11-24T14:03:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5868977.1459239814!image/image-5868977.JPG
Breda,Lunet
Breda
Home / Regio / Breda / Veiling van winkelcentrum De Lunet in Breda wordt uitgesteld

Veiling van winkelcentrum De Lunet in Breda wordt uitgesteld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mooie slogan bij winkelcentrum De Lunet.
  BREDA - Het voormalige winkelcentrum De Lunet in Breda krijgt voorlopig geen nieuwe eigenaar. De veiling van het leegstaande en afgesloten centrum werd donderdag op het allerlaatste moment afgeblazen.

  ABN Amro, dat opdracht had gegeven voor de (online) veiling wilde woensdag niet zeggen waarom. Door het afblazen van de veiling blijven de vastgoedpartijen Van Deursen Groep en Interest Vastgoed voorlopig eigenaar van het centrum.

  ABN Amro is de hypotheekverstrekker van het winkelcentrum. De bank besloot tot het veilen van De Lunet nadat er problemen waren gerezen over het aflossen van de hypotheek. Volgens ingewijden zijn de eigenaren en de bank inmiddels weer met elkaar in gesprek en wil de bank dat overleg afwachten.

  Appartementen en kantoren

  Wat het afblazen van de veiling voor de toekomst van het winkelcentrum betekent, blijft vooralsnog onduidelijk. Woordvoerder Joost Schoenmakers van Interest Vastgoed wilde gisteren niet meer kwijt dan dat hij er ‘alle vertrouwen heeft dat het goed komt.’

  Vermoedelijk wordt De Lunet uiteindelijk aan een projectontwikkelaar verkocht die er appartementen, eventueel in combinatie met kantoren, gaan bouwen. Daar wordt al langer over gesproken en volgens Schoenmakers hebben zich daarvoor ook al een aantal geïnteresseerde partijen gemeld.

  Ondertussen loopt er nog altijd een juridische procedure tussen de Luneteigenaren en de gemeente Breda over een schadeclaim voor het winkelcentrum. De Van Deursen Groep en Interest Vastgoed kochten De Lunet in 2006, terwijl kort daarop de gemeente de bestemming ervan veranderde van ‘detailhandel’ naar ‘woningen en kantoren’, omdat verderop bij het NAC-stadion het nieuwe winkelcentrum Stada Stores werd gebouwd.

  Daarmee was De Lunet plotsklap flink minder waard. De eigenaren eisten een schadevergoeding van 10 miljoen euro, maar de gemeente wilde niet verder gaan dan een half miljoen omdat de eigenaren hadden kunnen weten dat de bestemming zou veranderen.De eigenaren stapten naar de rechter die hen gelijk gaf. De gemeente ging in hoger beroep en die zaak loopt nog steeds.