article
1.6184645
BREDA - De Nederlandse vakantiespreiding heeft de organisatie van Palm Parkies behoorlijk wat hoofdbrekers gekost. Dat meldt Bas Witlox van Palm Parkies.
Vakantie brengt Palm Parkies in spagaat
BREDA - De Nederlandse vakantiespreiding heeft de organisatie van Palm Parkies behoorlijk wat hoofdbrekers gekost. Dat meldt Bas Witlox van Palm Parkies.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/vakantie-brengt-palm-parkies-in-spagaat-1.6184645
2016-07-11T15:52:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4478149.1407273084!image/image-4478149.JPG
Breda,Evenement,Palm Parkies,Valkenberg,vakantiespreiding,zomervakantie,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Vakantie brengt Palm Parkies in spagaat

Vakantie brengt Palm Parkies in spagaat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto Ramon Mangold/het fotoburo
  BREDA - De Nederlandse vakantiespreiding heeft de organisatie van Palm Parkies behoorlijk wat hoofdbrekers gekost. Dat meldt Bas Witlox van Palm Parkies.

  Dinsdagavond vindt in het Valkenberg het eerste concert plaats van het festival dat sinds 1998 op zomerse dinsdagavonden in het Bredase park wordt gehouden. Vaak vallen de zeven concerten precies in de zomervakantie. Dit jaar is dat, net als vorig jaar, niet zo.

  Witlox: "Dat klopt. En dat heeft allemaal te maken met de vakantiespreiding." Palm Parkies wordt in achttien steden gehouden. Veertien in België, vier in Nederland. "Bij ons in België is het eenvoudig. Iedereen heeft in juli en augustus schoolvakantie. In die periode zijn de concerten. In Nederland is het festival in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en in Dordrecht. Dordrecht heeft inmiddels al vakantie, maar in de zuidelijke steden duurt dat nog twee weken."

  Witlox: "We zaten voor Nederland dus behoorlijk in een spagaat." Uiteindelijk is gekozen voor data die het meest praktisch zijn voor de Belgische organisatie. Die sluiten dit jaar beter bij Dordrecht aan dan bij de Zuid-Nederlandse steden.