article
1.6117189
BREDA - Breda heeft een nieuw festival. Unit heet het. Het is zaterdag. Op Stek, het alternatieve bedrijventerrein aan de Veilingkade.
Unit: nieuw festival in Breda voor iedereen
BREDA - Breda heeft een nieuw festival. Unit heet het. Het is zaterdag. Op Stek, het alternatieve bedrijventerrein aan de Veilingkade.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/unit-nieuw-festival-in-breda-voor-iedereen-1.6117189
2016-06-17T12:53:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4523752.1410209533!image/image-4523752.JPG
Breda,Evenement,STEK,festival,subculturen,Unit,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Unit: nieuw festival in Breda voor iedereen

Unit: nieuw festival in Breda voor iedereen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stukje bij beetje begint bedrijventerrein Stek, waar de meeste ondernemers hun eigen kantoorruimte bouwen, vorm te krijgen. Er hebben zich inmiddels acht ondernemers gevestigd. Binnenkort kunnen zij aanvulling verwachten. foto Ramon Mangold/ het fotoburo
  BREDA - Breda heeft een nieuw festival. Unit heet het. Het is zaterdag. Op Stek, het alternatieve bedrijventerrein aan de Veilingkade.

  Doelgroep van het festival is. "Iedereen", zegt Pieter van Noordijk, één van de initiatiefnemers. Hij zegt: "Er zijn heel veel festivals. Maar vaak zijn ze gericht op één subcultuur. Dance, techno, rock, punk, theater, skaters en ga maar door. Allemaal hebben ze hun eigen evenement. Wij vinden dat jammer. Laar al die subculturen lekker samen komen op één festival. Dat is het idee."

  Plus: "Gratis, vooral gratis. Want al die festivals kosten best veel. Dertig, veertig euro voor een kaartje is heel gangbaar."

  En dus: "Is Unit een gratis festival voor iedereen. Skaters, punkers, rockers, hiphoppers, techno, graffiti-spuiters. Voor alle groepen is er wat. Iedereen loopt door elkaar." Onder het genot van? "Ja natuurlijk, er is ook drinken en eten."

  Voor het festival is samenwerking gezocht met onder meer het Kingdom Festival uit Roosendaal en met de graffiti-scene. Unit begint om 12.00 uur en duurt tot 23.00 uur.