article
1.6657060
BREDA - Het tarief voor de camperplaatsen aan de Nijverheidssingel in Breda bedraagt vanaf 1 januari 4 euro per etmaal. Nu is dat nog 14 euro. Dat schrijft wethouder Boaz Adank in een brief aan de gemeenteraad.
Tarieven voor camperplaatsen aan Nijverheidssingel Breda gaan fors omlaag
BREDA - Het tarief voor de camperplaatsen aan de Nijverheidssingel in Breda bedraagt vanaf 1 januari 4 euro per etmaal. Nu is dat nog 14 euro. Dat schrijft wethouder Boaz Adank in een brief aan de gemeenteraad.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/tarieven-voor-camperplaatsen-aan-nijverheidssingel-breda-gaan-fors-omlaag-1.6657060
2016-11-18T12:04:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.229575.1378212104!image/image-229575.jpg
Breda,Recreatie,camperplekken,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Tarieven voor camperplaatsen aan Nijverheidssingel Breda gaan fors omlaag

Tarieven voor camperplaatsen aan Nijverheidssingel Breda gaan fors omlaag

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BREDA - Het tarief voor de camperplaatsen aan de Nijverheidssingel in Breda bedraagt vanaf 1 januari 4 euro per etmaal. Nu is dat nog 14 euro. Dat schrijft wethouder Boaz Adank in een brief aan de gemeenteraad.

  Sinds 1 augustus zijn er aan de singel acht camperplekken. Breda had geen voorziening voor camperaars die in de stad wilden bivakkeren. Omdat private initiatieven niet van de grond kwamen, besloot de gemeente zelf een aantal tijdelijke camperplekken in te richten.

  Tussen 1 augustus en 5 november hebben 110 campers gebruik gemaakt van de plekken. De gemeente zag daarbij een stijgende lijn: van 26 campers in augustus tot 40 in oktober.

  Vanaf volgend jaar zijn de plaatsen opgenomen in een kampeerautogids en in een app van de Nederlands Kampeerautoclub (NKC). De gemeente verwacht dat daardoor het gebruik verder zal toenemen.

  Prijsstelling
  In de NKC-app zijn de camperplekken inmiddels ook een aantal keren beoordeeld. Negatieve beoordelingen zijn vooral terug te voeren op de prijsstelling. NKC-leden vinden de plekken te duur in verhouding tot de voorzieningen. Er is bijvoorbeeld geen was- en toiletvoorziening. Dat is de reden voor de gemeente om de tarieven fors naar beneden bij te stellen.

  De camperplekken zijn nog steeds tijdelijk. Maar voor hoe lang dat is, kan Adank niet zeggen. "We zijn in overleg met een ondernemer die eventueel camperplekken wil exploiteren, maar ik weet niet of en wanneer dat rond komt," aldus Adank.

  Wie die ondernemer is, wil de gemeente niet zeggen. Een initiatief van een andere ondernemer om in de Spoorstraat camperplekken te vestigen, gaat in elk geval niet door.

  Ook de eigenaren van camping Liesbos in Breda hebben onderzocht of het interessant is om in de stad camperplekken te gaan exploiteren. "Maar we hebben geconstateerd dat dat voor ons niet rendabel is," zegt mede-eigenaar Koen Quicken desgevraagd.