article
1.6669957
BREDA - 'Een ordinaire knol die we graag in een ander jasje verrassend lekker willen maken.' Zo omschrijven Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers de aardappel, hét product waar alles om draait in hun nieuwe restaurant in Breda. 'De Jongens van Zand en Klei' - zoals de zaak gaat heten - wordt een 'aardappelrestaurant', maar wel met de ambitie er hoogstaande culinaire gerechten te serveren.
Ordinaire knol als 'sexy superfood' in Breda's restaurant
BREDA - 'Een ordinaire knol die we graag in een ander jasje verrassend lekker willen maken.' Zo omschrijven Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers de aardappel, hét product waar alles om draait in hun nieuwe restaurant in Breda. 'De Jongens van Zand en Klei' - zoals de zaak gaat heten - wordt een 'aardappelrestaurant', maar wel met de ambitie er hoogstaande culinaire gerechten te serveren.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/ordinaire-knol-als-sexy-superfood-in-breda-s-restaurant-1.6669957
2016-11-23T05:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6634849.1478868928!image/image-6634849.jpg
Breda,Cultuur, kunst en recreatie,sexy superfood,aardappel,knol,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Ordinaire knol als 'sexy superfood' in Breda's restaurant

Ordinaire knol als 'sexy superfood' in Breda's restaurant

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      ANP
    BREDA - 'Een ordinaire knol die we graag in een ander jasje verrassend lekker willen maken.' Zo omschrijven Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers de aardappel, hét product waar alles om draait in hun nieuwe restaurant in Breda. 'De Jongens van Zand en Klei' - zoals de zaak gaat heten - wordt een 'aardappelrestaurant', maar wel met de ambitie er hoogstaande culinaire gerechten te serveren.

    Hoefsloot en Brouwers waren ruim tien jaar eigenaren van kookstudio/delicatessenzaak Artichaud in 't Sas in Breda.

    "We wilden al langer wat anders en kwamen in contact met iemand die een aardappelgroothandel heeft. Toen zijn we gaan kijken wat we daar mee kunnen. De aardappel heeft een stoffig, saai imago. Terwijl het een superfood is: voedzaam en vitaminerijk, maar zonder vet en met minder calorieën dan rijst of pasta. De vraag is dan hoe je de aardappel sexy maakt", aldus Hoefsloot.

    Hij sloot zich op in zijn thuislab en ging daar experimenteren met meerdere soorten aardappels en diverse bereidingswijzen.

    "Wat wij nu als basis gaan serveren, is een gerecht dat bestaat uit geplette aardappels in een krokante korst met diverse toppings. Het wordt als één geheel geserveerd. Dus je krijgt niet een aardappelgerecht met daarnaast een stukje vlees. Wat wel kan, is dat we bijvoorbeeld een topping maken van dun gesneden pastrami."

    Verder denkt hij aan kleinere (bij)gerechten als aardappelpopcorn of -tosti's. "Het wordt niet een restaurant waar je anderhalf uur gaat zitten. Het is meer hetzelfde idee als dat je ergens een pizza gaat eten," aldus Hoefsloot.

    Het restaurant richt zich voor een deel op het winkelend publiek. Mede daarom is ook voor de locatie gekozen op de hoek van de Veemarktstraat en de Vlaszak (De Groene Poort), waar ook zaken als de Pastakantine en de Tosticlub zitten.

    Hoefsloot en Brouwers streven er naar om de zaak medio december te openen.