Home / Regio / Breda / Live: Bredanaars maken game voor Serious Request

Live: Bredanaars maken game voor Serious Request

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Afbeelding
    Locatie
    Vught
BREDA - Enkele jonge game developers van het Bredase bedrijf Sassybot Studio sluiten zich van woensdag 18 tot dinsdag 24 december op in het Huis voor Beeldcultuur aan de Reigerstraat om een game te ontwikkelen voor Serious Request.

De studenten van de NHTV-opleiding International Game Architecture and Design werken een week lang non-stop aan de game, dezelfde periode als de 3FM-dj's zullen doorbrengen in het jaarlijkse Glazen Huis. De jonge makers kunnen dag en nacht worden gevolgd via een livestream.

Betrokkenheid
De drie breinen achter deze monsterklus zijn Johnny G. Mills, Elwin Verploegen en Tino van der Kraan. Die zegt: „We willen betrokkenheid laten zien. Een computergame kan veel meer zijn dan alleen vermaak. Wij gaan de komende zes dagen een virtueel dorp bouwen. De spelers komen in de schoenen te staan van een Rode Kruis-medewerker.” 

Donatie

Het initiatief wordt breed ondersteund in de vorm van materiaal en voedsel door onder meer het Rode Kruis, Starslift Business Incubator, NHTV, Creative Lab Breda, Huis voor Beeldcultuur en diverse Bredase bedrijven. Alle opbrengsten van de game worden gedoneerd aan Serious Request. Mensen kunnen dagelijks tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje komen komen nemen in de Reigerstraat

Volg de livestream:

Watch live video from SassyBot on www.twitch.tv

Top 5 BN DeStem op Blendle

Colofon

Heeft u vragen of tips voor onze deelredacties? Stuur dan een mail naar een van regioredacties.