article
1.6270689
BREDA - Het contrast is groot: de winkel van La Bohème aan de Prinsenkade in Breda is prachtig sfeervol ingericht. Het ruikt er heerlijk naar chocolade. Daarachter zit een echte chocoladefabriek, vele malen groter dan de winkel. Tientallen miljoenen bonbons vinden hier jaarlijks hun weg naar binnen- en buitenland.
La Bohème in Breda: aan chocola verandert maar weinig
BREDA - Het contrast is groot: de winkel van La Bohème aan de Prinsenkade in Breda is prachtig sfeervol ingericht. Het ruikt er heerlijk naar chocolade. Daarachter zit een echte chocoladefabriek, vele malen groter dan de winkel. Tientallen miljoenen bonbons vinden hier jaarlijks hun weg naar binnen- en buitenland.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/la-boh%C3%A8me-in-breda-aan-chocola-verandert-maar-weinig-1.6270689
2016-08-16T21:07:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6270692.1471381426!image/image-6270692.JPG
Breda,Huishouding en verzorging,bonbon,chocolaterie,La Bohème,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / La Bohème in Breda: aan chocola verandert maar weinig

La Bohème in Breda: aan chocola verandert maar weinig

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Tosca van Valkenburg (voor) en Andy Verkooijen, bezig met de bereiding van bonbons bij La Bohème. foto's Ramon Mangold/ Pix4Profs
    BREDA - Het contrast is groot: de winkel van La Bohème aan de Prinsenkade in Breda is prachtig sfeervol ingericht. Het ruikt er heerlijk naar chocolade. Daarachter zit een echte chocoladefabriek, vele malen groter dan de winkel. Tientallen miljoenen bonbons vinden hier jaarlijks hun weg naar binnen- en buitenland.

    In 1958 startte de opa van de huidige eigenaars zijn zaak aan de overkant van de straat. Sinds de jaren '70 zit La Bohème in een schitterend oud pand op nummer 2. Eigenaars zijn kleindochter Tosca van Valkenburg (32) en haar partner Andy Verkooijen (46).

    Verkooijen vertelt: "Wij vertegenwoordigen de derde generatie. We maken ijs en chocola voor de eigen winkel en voor derden." Chocola vormt absoluut de hoofdmoot. "We zijn nu al bezig voor Sinterklaas", zegt Tosca van Valkenburg. "Het hele alfabet aan chocoladeletters ligt al klaar. Daarna komt de kerst er weer aan. We hebben bijvoorbeeld al chocoladeblaadjes gemaakt. Die bewaren we op 18 graden Celsius. Daar gebeurt helemaal niks mee."

    "Het versieren van de chocoladeletters doen we pas later, als de bestelling binnenkomt. Bonbons bijvoorbeeld kun je niet heel lang bewaren. Die produceren we dus pas later. Dat geldt ook voor bonbons met roomboter." "Luxe notenbonbons maken we met de hand. Soms is het ook een combinatie: de chocola wordt gevormd in de machine en de afwerking doen we met de hand."

    Lees woensdag meer over La Bohème in BN DeStem