article
1.6577107
De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.
Hartje Breda: Zeevruchten Onder De Trapkes
De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/hartjebreda/hartje-breda-zeevruchten-onder-de-trapkes-1.6577107
2016-10-26T18:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6577121.1477499168!image/image-6577121.jpg
Breda,hartjebreda
HartjeBreda
Home / Regio / Breda / HartjeBreda / Hartje Breda: Zeevruchten Onder De Trapkes

Hartje Breda: Zeevruchten Onder De Trapkes

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Op de Trapkes
      Titel
      Op de Trapkes
    De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.
    Seafood Bar De Trapkes. Dat komt straks op de gevel te staan van het pand dat we kennen onder de naam 'Van Ouds op de Trapkes'. Aan de Tolbrug, tussen Haagdijk en Tolbrugstraat.
    Koperslager Van Baarle zat vroeger in het 'scheve huis aan de haven', daarna ijzerwarenwinkel Van Baarle-Van Riel, maar ook makelaar Hendriks.
    Eigenaar Dekan Ergis en bedrijfsleider Jerry van der Pluijm weten nog niet exact wanneer ze hun horecazaak kunnen openen.
    „Liefst al in december, maar bij zo’n oud pand kun je altijd tegen verrassingen aanlopen.”
    Vol trots toont Ergis imposante bouwtekeningen. Er is nog een hoop werk te verrichten, dat is duidelijk. „Elk plekje in de zaak creëert straks een andere beleving.”
    Voorin kunnen mensen terecht voor een snelle hap, in het midden komt een overdekte tuin om te chillen en dan is er over twee verdiepingen nog alle ruimte om te dineren. Met tachtig procent vis en schaaldieren op de kaart, maar ook vlees voor de liefhebbers.
    De nieuwe eigenaar koestert de historische waarde van het pand. In de kelder ligt nog de onderkant van de eeuwenoude Tolbrugpoort. „Daarom leggen we een glazen plaat op de vloer, dan kun je die vanaf de zaak zien liggen. Zo geven we een historisch stukje Breda terug. In de kelder gaan we ook wijnproeverijen organiseren.”
    Op de eerste etage komt ruimte voor een dj of bandje, want Dekan en Jerry hopen dat de klanten blijven hangen. Binnen of buiten, waar ze aan het water en zelfs deels op de Tolbrug een terras neerzetten. Maar zo pal aan de Haven draait het natuurlijk vooral om zeevruchten. Voor ‘toegankelijke’ prijzen, beloven ze. En zeevers. (JH)