article
1.6679287
BREDA - Een Bredase vrouw vecht een boete van 100 euro aan, die haar werd opgelegd nadat er was 'gerommeld' in grofvuil dat ze aan de straat zette. Dinsdag licht ze haar verhaal toe bij de adviescommissie bezwaarschriften.
Grofvuil niet netjes aangeleverd: 100 euro boete voor Bredase vrouw
BREDA - Een Bredase vrouw vecht een boete van 100 euro aan, die haar werd opgelegd nadat er was 'gerommeld' in grofvuil dat ze aan de straat zette. Dinsdag licht ze haar verhaal toe bij de adviescommissie bezwaarschriften.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/grofvuil-niet-netjes-aangeleverd-100-euro-boete-voor-bredase-vrouw-1.6679287
2016-11-25T14:10:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.1796999.1350339013!image/image-1796999.JPG
grofvuil,afvalservice,boete,Breda
Breda
Home / Regio / Breda / Grofvuil niet netjes aangeleverd: 100 euro boete voor Bredase vrouw

Grofvuil niet netjes aangeleverd: 100 euro boete voor Bredase vrouw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto Ab Hakeboom
  BREDA - Een Bredase vrouw vecht een boete van 100 euro aan, die haar werd opgelegd nadat er was 'gerommeld' in grofvuil dat ze aan de straat zette. Dinsdag licht ze haar verhaal toe bij de adviescommissie bezwaarschriften.

  In haar anderhalve pagina lange bezwaarschrift tegen de boete stelt de vrouw dat ze het grofvuil op 14 juli om half negen in de morgen netjes op de stoep voor haar deur zette. Toen ze om 11.45 uur thuis kwam na het boodschappen doen, zag ze dat de zakken waren opengescheurd en dat er personen in haar grofvuil stonden te graaien,  Op dat moment passeerde volgens haar een gemeenteambtenaar, die de graaiers weliswaar waarschuwde, maar niet bekeurde.  

  Bassie
  Om 14.15 uur reden de mannen van de dienst Afvalservice de straat in. Zij zouden geweigerd hebben het afval mee te nemen, omdat het niet netjes op de stoep stond.  Zij zouden gezegd hebben dat ze de graaiers 'achterna had moeten lopen met een stok en weg had moeten jagen'. "Toen ik naar hun namen vroeg, antwoordden ze dat ze Bassie en Adriaan heetten. Ik voelde me machteloos en onbegrepen", aldus de vrouw. 

  Daarop zou ze diverse malen met de gemeente gebeld hebben met het verzoek om de rommel toch op te komen halen, omdat ze bezorgd was dat er nog meer mensen zouden gaan graaien of erger nog: dat ze rommel zouden toevoegen aan de hoop die er al lag. "Meerdere malen heb ik het vuil bij elkaar gelegd en geveegd terwijl ik op dat moment hoogzwanger was", vervolgt ze haar bezwaarschrift. 

  Vrijdagmiddag, vervolgt de vrouw, stonden er twee mensen van Handhaving voor de deur. Omdat ze niet geregeld kon krijgen dat het vuil (aangevuld met dat van anderen) die dag voor 17.00 uur verwijderd zou zijn, betaalde ze de boete. Cash. Waarna een andere ambtenaar van Afvalservice haar had geadviseerd bezwaar te maken tegen de hele gang van zaken. 

  Geleerd
  De Bredase zegt van het voorval geleerd te hebben ('voortaan direct Afvalservice bellen als ze in je afval staan te graaien') en hoopt dat de adviescommissie bezwaarschriften haar dinsdag in het gelijk stelt. Haar zaak staat om 19.20 uur op de rol. Twintig minuten later staat overigens een zitting gepland van een Bredase ondernemer die maar liefst 800 euro zou moeten hebben betalen voor een overtreding op gebied van afvalverwijdering. Zijn verweer, kort samengevat: 'Wel wat veel voor een eerste overtreding. Bovendien was het niet allemaal van mij, behalve zeven dozen en drie of vier emmers.'

  De gemeente geeft terwijl dergelijke procedures bij de adviescommissie lopen geen reactie op ingediende bezwaren. .