article
1.6631498
BREDA - Hij kijkt niet vrolijk. "Het is ook helemaal niet leuk om te stoppen. Maar ik ben 69. Dus ik moet wel realistisch zijn.”
Elgam Breda gaat dicht: 'Stoppen ís helemaal niet leuk'
BREDA - Hij kijkt niet vrolijk. "Het is ook helemaal niet leuk om te stoppen. Maar ik ben 69. Dus ik moet wel realistisch zijn.”
http://www.bndestem.nl/regio/breda/elgam-breda-gaat-dicht-stoppen-%C3%ADs-helemaal-niet-leuk-1.6631498
2016-11-11T05:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6631556.1478790791!image/image-6631556.JPG
Breda
Home / Regio / Breda / Elgam Breda gaat dicht: 'Stoppen ís helemaal niet leuk'

Elgam Breda gaat dicht: 'Stoppen ís helemaal niet leuk'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   electronicazaak elgam van theo vergammen sluit na meer dan 50 jaar haar deuren.
   Fotograaf
  BREDA - Hij kijkt niet vrolijk. "Het is ook helemaal niet leuk om te stoppen. Maar ik ben 69. Dus ik moet wel realistisch zijn.”
  Theo van Gammeren begon vijftig jaar geleden een winkel in een pand aan de Ginnekenweg 60 in Breda. Zestig vierkante meter met elektroschakelmateriaal, ofwel ‘alles waar een stekker aan zat.’ Omzet: vier tientjes in de week. "Daar kwamen televisies en radiootjes bij, lampen, discobollen. Borstkolfapparaten, nageldroogapparaten." Als Van Gammeren eenmaal opsomt, is ie niet meer te stoppen.
   
  Nee, over het pensioen van Van Gammeren hoeft men zich geen zorgen te maken, bevestigt hij. En een glimlach breekt door op zijn gezicht. "Ik heb vanmorgen eens zitten uitrekenen hoeveel probleempjes ik de afgelopen vijftig jaar heb opgelost voor klanten. Ik kom aan 150.000. Makkelijk. ‘Hij doet het niet’, ‘er komt rook uit’. Van die dingen. Noem mij eens één winkel waar je nog terecht kunt voor een kabeltje op maat of voor een kleine reparatie aan de toonbank? Bij ons dus. Klanten zijn echt teleurgesteld dat ik stop. Van Gammeren: "Ik stop als ik zin heb of als ik er geen voldoende omzet meer uit haal.”
   
  Opnieuw een rijtje: "De laatste twee, drie jaar zijn in Breda dertien radio- en tv-zaken, vijf computershops en drie onderdelenzaken gesloten. Concurrentie van het grootwinkelbedrijf en internet”, legt hij uit. Dus heeft Van Gammeren, meer in het bijzonder zoon Vincent, zich op internet gestort. Zorgthuiswinkel.nl wordt nu nog gerund vanuit een ruimte achterin de winkel van Elgam aan de Wilhelminastraat 17-19.
   
  Vijf branden moest hij meemaken. En elf inbraken. In één geval ging hij de buit hoogstpersoonlijk terughalen, wat hem een veroordeling voor huisvredebreuk opleverde. Het vastgoed is verkocht. De hele voorraad is in de aanbieding. Zo lang het nog duurt.
   
  Lees vrijdag het hele verhaal vrijdag in de (digitale) krant: Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.