article
1.6354112
BREDA - Drie jongemannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving van een man, dinsdagavond laat in park Valkenberg in Breda.
Drie tieners aangehouden na straatroof in park Valkenberg in Breda
BREDA - Drie jongemannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving van een man, dinsdagavond laat in park Valkenberg in Breda.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/drie-tieners-aangehouden-na-straatroof-in-park-valkenberg-in-breda-1.6354112
2016-09-07T09:55:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5734405.1480248341!image/image-5734405.jpg
Breda,Bedreiging,Aanhouding
Breda
Home / Regio / Breda / Drie tieners aangehouden na straatroof in park Valkenberg in Breda

Drie tieners aangehouden na straatroof in park Valkenberg in Breda

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Foto ter illustratie.
   Fotograaf
  BREDA - Drie jongemannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving van een man, dinsdagavond laat in park Valkenberg in Breda. 

  Het gaat om drie Bredanaars, van 17 en tweemaal 19 jaar. Het slachtoffer, een 21-jarige in Breda verblijvende man, werd rond 22.30 uur in het park beroofd. 

  Hij vertelde dat hij vanaf het station het park was ingegaan en richting de Vlaszak liep. Hij vertelt dat hij een flinke duw kreeg van twee mannen. Hij zag dat een van de straatrovers een voorwerp in zijn handen had. Ze trokken zijn tas uit zijn handen en renden daarmee weg.

  Kort daarna zag een politieman in vrije tijd die samen met een vriend over de Pasbaan liep, twee bromfietsen met hoge snelheid aankomen, die hen rakelings passeerden. Op een van de brommers zat nog een bijrijder. Ze stopten op de kruising met Boschstraat. De diender hoorde een van hen roepen "snel, snel, ze komen eraan".

  De politieman belde met de meldkamer en hoorde dat er zojuist in de omgeving een straatroof had plaats gevonden. Hij besloot het drietal te volgen. Hij zag dat ze kort een woning binnen gingen en daarna verder liepen.

  Het drietal liet hun scooters achter op het Stadserf en werd vervolgens op de Grote Markt aangehouden.

  Het pand waar zij binnen zijn geweest is doorzocht. De gestolen goederen zijn echter niet aangetroffen.

  Wel werd een luchtdrukwapen in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in.