article
1.6585543
BREDA - De apenfamilie, zo worden ze genoemd. Opa Eric (71), vader Rutger (44) en (klein)zoon Floris (14). Zaterdagavond strijden drie generaties Westenburg tegen bekende Nederlanders is de populaire Super Freek Show op NPO1.
Bredase 'Apenfamilie' verzint nieuwe diersoorten in Super Freek Show
BREDA - De apenfamilie, zo worden ze genoemd. Opa Eric (71), vader Rutger (44) en (klein)zoon Floris (14). Zaterdagavond strijden drie generaties Westenburg tegen bekende Nederlanders is de populaire Super Freek Show op NPO1.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/bredase-apenfamilie-verzint-nieuwe-diersoorten-in-super-freek-show-1.6585543
2016-10-28T18:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6586294.1477753036!image/image-6586294.JPG
Breda,Cultuur, kunst en recreatie,Cultuur,Familie,Dierenprogramma,Super Freek Show,Televisieshow,Freek Vonk,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Bredase 'Apenfamilie' verzint nieuwe diersoorten in Super Freek Show

Bredase 'Apenfamilie' verzint nieuwe diersoorten in Super Freek Show

Foto's
1
Reacties
Reageer
    BREDA -  De apenfamilie, zo worden ze genoemd. Opa Eric (71), vader Rutger (44) en (klein)zoon Floris (14). Zaterdagavond strijden drie generaties Westenburg tegen bekende Nederlanders is de populaire Super Freek Show op NPO1.

    Proeven, ruiken, voelen en logisch nadenken. Alles wordt ingezet om zoveel mogelijk vragen over dieren goed te beantwoorden. Het televisiedebuut startte afgelopen zomer toen (klein)zoon Julius (13) op Facebook een oproep zag van het programma. Ze zochten teams. Rutger: "Julius is de creatieveling bij ons thuis. Hij speelt toneel en wilde weleens meedoen aan een tv-show. Helaas werd hij de avond voor de opnames ziek. We moesten snel een derde teamlid regelen en dus vroegen we Floris."

    Die twijfelde wel even aan zijn deelname. "Je kan hartstikke voor gek staan. Maar toen ik in de studio was dacht ik nu ben ik hier en nu moet ik het doen ook." Opa twijfelde niet, maar was wel even verrast. "Ik was op vakantie toen ik gebeld werd dat ik mee moest doen. Of ik over twee dagen in Amsterdam kon zijn. Ik ben gelijk gaan googelen. De snelste, dikste, langste, grootste, vreemdste dieren heb ik opgezocht. Allemaal lijstjes uit mijn hoofd geleerd. Maar daar heb je niet veel aan. Het gaat ook om logisch nadenken en intuïtie."

    Samen gingen ze de strijd aan tegen Alex Klaasen, Georgina Verbaan en Jelka van Houten. "Die Alex Klaasen is echt een geweldig aardige vent. Allemaal waren ze leuk, maar hij was ook echt grappig", vertelt Eric. Floris was vooral onder de indruk van het reilen en zeilen achter de schermen. "Er zijn veel mensen bij betrokken en het is leuk om te zien hoe zo'n show gemaakt wordt. Ze noemden ons de hele tijd de apenfamilie. Dit komt omdat opa apen spaart", legt Floris uit. Hij wijst naar de tuin waar meerdere beelden van apen zijn.

    Een spectaculair onderdeel is het finalespel. Hierbij hangen twee deelnemers in de lucht, terwijl ze diersoorten moeten raden aan de hand van aanwijzingen van de derde deelnemer. Een lachende Rutger: "We hebben nieuwe diersoorten bedacht." Wie naar huis is gegaan met de trofee, dat mogen ze niet zeggen. Maar, "het blijft tot de laatste vraag spannend", aldus Floris.