article
1.4695144
door Berry van der Heijden BREDA – Het babylijkje dat dinsdagochtend rond half twaalf is gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik lag er maandagavond al. Dat vertelt een bewoonster van de flat, die het kindje heeft gevonden.
Vinder babylijkje Breda: ‘En toen zag ik een babyvoetje’
door Berry van der Heijden BREDA – Het babylijkje dat dinsdagochtend rond half twaalf is gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik lag er maandagavond al. Dat vertelt een bewoonster van de flat, die het kindje heeft gevonden.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/breda/vinder-babylijkje-breda-en-toen-zag-ik-een-babyvoetje-1.4695144
2014-12-31T18:16:23+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.4694208.1419962807!image/image-4694208.JPG
drama,gallerij,babylijkje,Breda
Breda
Home / Regio / Breda / Breda / Vinder babylijkje Breda: ‘En toen zag ik een babyvoetje’

Vinder babylijkje Breda: ‘En toen zag ik een babyvoetje’

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De dode baby is gevonden in een vuilniszak op de galerij van een flat in Breda.
   Fotograaf

  door Berry van der Heijden

  BREDA – Het babylijkje dat dinsdagochtend rond half twaalf is gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik lag er maandagavond al. Dat vertelt een bewoonster van de flat, die het kindje heeft gevonden. 

  Beelden
  Ze is nog steeds erg onder de indruk. „Ik blijf die beelden zien. Hoe moet je hiermee omgaan?”

  De flatbewoonster en haar vriend zijn de dag na de vondst nog helemaal van slag van de vreselijke vondst. Het kindje was nog verbonden met de placenta. Ze gaan er niet van uit dat de moeder in de flat woont.

  Toegang
  De flat aan de Ganzerik is enkel toegankelijk voor bewoners of zij moeten aanbellen om binnengelaten te worden.

  De bewoonster zag maandagavond op de galerij al een vuilniszak staan met daarnaast een zak met iets bloederigs erin. „Ik dacht dat het een kalkoen was of iets dergelijks, vanwege de kerst.”

  Voorgevoel
  Haar vriend zag de zakken de volgende ochtend. „Ik dacht, daar ga ik echt niet in kijken”, zegt hij. Later op de dag belde een andere bewoonster aan. Ze had een slecht voorgevoel, maar durfde de zak niet te openen.

  Toen ze de vuilniszak open trok zag ze een babyvoetje van een volgroeide blanke baby. „Dat herken ik direct. Meer hoefde ik niet te zien. Ik heb meteen de politie gebeld”, vertelt ze.

  Afgesloten
  Toen de agenten kwamen leken ze haar eerst niet te geloven. „Een van hen lachte een beetje. Maar toen hij terug kwam zei hij dat ik maar naar binnen moest gaan. Al snel stond er hier dertig man politie. De galerij werd afgesloten, de forensische dienst kwam erbij en niemand mocht nog de flat in of uit.”

  Haar vriend was die dinsdag met een van zijn zoontjes bij een voetbalwedstrijd in de sporthal tegenover. Hij had nog moeite om binnen te komen.

  Boos
  Beiden hebben zelf kinderen en slapen slecht. De bewoonster blijft de beelden van de vondst voor zich zien. „En dan ben ik nog blij dat ik het kindje gevonden heb en niet mijn zoontje van 5. Daarom was ik eerst ook enorm boos. Hoe kun je als moeder dat nou doen. Mijn kind is mijn liefste wat ik heb. Toen ik er langer over nadacht, begreep ik wel dat zo’n moeder enorm in de problemen moet hebben gezeten. Maar zelfs dan kun je het niet begrijpen.”

  Ze hebben geen idee wie de moeder kan zijn. In de flat kennen ze niemand die recentelijk nog zwanger was. Ze hebben ook niemand gezien. Wel denken ze dat het kindje al was overleden toen het op de galerij is gezet.

  Diverse andere bewoners is evenmin iets opgevallen. Verbazing klinkt alom. „Je verwacht dit in een andere stad, niet zo in je eigen flat.”

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps
  Meer lezen over dit onderwerp?
  Lees het artikel in de krant van vrijdag 2 januari
  Of in onze betaalde online-krant.
  Let op, dit is tot 11 dagen na publicatie mogelijk