article
1.6402385
BREDA - De Eneco Tour strijkt dinsdag neer in Breda voor de individuele tijdrit. Om alles letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden heeft de gemeente een flinke lijst met verkeersmaatregelen opgesteld.
Vanwege tijdrit Eneco Tour veel verkeersmaatregelen in centrum Breda
BREDA - De Eneco Tour strijkt dinsdag neer in Breda voor de individuele tijdrit. Om alles letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden heeft de gemeente een flinke lijst met verkeersmaatregelen opgesteld.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/breda/vanwege-tijdrit-eneco-tour-veel-verkeersmaatregelen-in-centrum-breda-1.6402385
2016-09-20T07:34:53+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6402386.1474026667!image/image-6402386.jpg
Breda,Wielrennen,Evenement
Breda
Home / Regio / Breda / Breda / Vanwege tijdrit Eneco Tour veel verkeersmaatregelen in centrum Breda

Vanwege tijdrit Eneco Tour veel verkeersmaatregelen in centrum Breda

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • kaartje
   Titel
   kaartje
   Beschrijving
   De route van de tijdrit van dinsdag.
   Fotograaf
   Locatie
   BREDA
  • -
   Titel
   -
   Fotograaf
   Locatie
   -
  BREDA - De Eneco Tour strijkt dinsdag neer in Breda voor de individuele tijdrit. Om alles letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden heeft de gemeente een flinke lijst met verkeersmaatregelen opgesteld.

  Vooruitlopend op de komst van het wielercircus is de gemeente al op maandag 12 september begonnen met borden langs de toegangswegen het evenement aan te kondigen. Vanaf die dag staan er op verschillende plaatsen ook borden om parkeren te voorkomen op het parcours, op de stoep of parkeervak. Parkeren op het Chasséveld is niet mogelijk van maandagmorgen 19 september acht uur tot dinsdagavond 20 september negen uur.

  Gesloten
  De opbouw van de start- en finishzone, het wielerdorp en inrichten van het parcours beginnen dinsdagmorgen om zes uur. De route van het parcours is vanaf dat moment gesloten voor alle verkeer. Tussen zes en half tien kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers nog wel het parcours oversteken op de grote kruispunten.

  Oversteken
  Dat oversteken kan op de kruising van de Wilhelminasingel ter hoogte van Wilhelminapark/Vierwindenstraat, de kruising van de Boeimeersingel ter hoogte van Nieuwe Ginnekenstraat/Wilhelminastraat, de kruising Boeimeersingel ter hoogte van Michiel de Ruyterstraat/Generaal van der Plaatstraat, de kruising Graaf Hendrik III laan ter hoogte van Langendijk/Kortenaerlaan.

  Instructies
  In- en uitrijden van de wijk Boeimeer Oost kan gedeeltelijk via de af- en oprit Zuidelijke Rondweg, waar een verkeersbegeleider instructies geeft. Daarnaast wordt het Van Almondepad opengesteld. Vanaf half tien is het parcours volledig afgesloten en wordt daarop alleen een uitzondering gemaakt voor hulpdiensten. Dit betekent dat bewoners die direct aan parcours zijn gevestigd, onder meer aan de Wilhelminasingel, Boeimeersingel en Duivelsbruglaan, niet met de auto vanuit hun woning op het parcours mogen en kunnen komen.;

  Drukte
  Voor fietsers en voetgangers komt er een aantal oversteekplaatsen op het parcours, zodat voor hen het centrum bereikbaar blijft. Omleidingsroutes (ook naar parkeergarages) worden met tijdelijke verkeersborden aangegeven. Parkeergarage Het Turfschip is open en bereikbaar via Nassaustraat/Nassausingel/Kloosterlaan, waarbij mensen wel rekening moeten houden met de te verwachten drukte, aldus de gemeente. De Chassé Parking is open en alleen bereikbaar via het fietspad aan de Claudius Prinsenlaan, vanuit Vlaszak/Kloosterplein/Oude Vest.