article
1.6183017
BREDA - De politie heeft de nodige kritiek gekregen op de aanhouding van een jongen in het centrum van Breda. Dat gebeurde nadat een filmpje daarvan maandag op Dumpert was gezet.
Politie: 'Kritiek op aanhouding in Breda onterecht' (video)
BREDA - De politie heeft de nodige kritiek gekregen op de aanhouding van een jongen in het centrum van Breda. Dat gebeurde nadat een filmpje daarvan maandag op Dumpert was gezet.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/breda/politie-kritiek-op-aanhouding-in-breda-onterecht-video-1.6183017
2016-07-11T09:40:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6183124.1468229288!image/image-6183124.JPG
Breda,Aanhouding
Breda
Home / Regio / Breda / Breda / Politie: 'Kritiek op aanhouding in Breda onterecht' (video)

Politie: 'Kritiek op aanhouding in Breda onterecht' (video)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Filmpje op Dumpert.
   Titel
   Filmpje op Dumpert.
   Beschrijving
   Een beeld uit het filmpje dat maandag op Dumpert werd gezet.
   Fotograaf
   Locatie
   BREDA
  BREDA - De politie heeft de nodige kritiek gekregen op de aanhouding van een jongen in het centrum van Breda. Dat gebeurde nadat een filmpje daarvan maandag op Dumpert was gezet.

  In het filmpje is te zien hoe een jongen die 'beduidend te veel gedronken heeft' even bij de politie denkt te moeten kwallen, zo omschrijft de politie. Te zien is hoe de jongen een deur van een politiebus opentrekt en meteen gewaarschuwd wordt door een agent. Maar voor de jongen is dat geen reden om gas terug te nemen. Hij blijft tekeer gaan, waarop andere stappers reageren. De jongen legt zijn handen op de voorkant van de bus, waarna de politiebus langzaam achteruit rijdt.

  Trammelant
  Iets later komen er ook agenten te paard, op mountainbikes en agenten die te voet zijn naar de plaats waar de jongen trammelant zocht. Uiteindelijk wordt hij ingerekend. "Een veel gelezen commentaar is dat het lang duurde voordat deze persoon aangehouden werd", aldus de politie. "Ook vind men dat er veel politie bij komt." Volgens de politie is de aanhouding van de jongen precies volgens het boekje gegaan. Zo wijst zij erop dat agenten in een bus alleen bij excessen aanhoudingen verrichten en zich verder bezig houden met het transport van arrestanten.

  Afscherming
  De bus zou achteruit gezet zijn om ervoor te zorgen dat niet te veel uitgaanspubliek iets meekreeg van het incident. De bikers deden de aanhouding en hun collega's te paard zorgden voor de afscherming, aldus de politie. Dat er later nog meer agenten bijkwamen gebeurde met het oog op een mogelijke escalatie, zo schrijft team Markdal op zijn Facebookpagina.