article
1.6416680
BREDA - De Australiër Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De renner van BMC won dinsdag de tweede etappe, een individuele tijdrit over 9,6 kilometer in Breda. Dennis had voor zijn race 10 minuten en 48 seconden nodig.
Eneco Tour in Breda: Rohan Dennis wint, Tom Dumoulin valt tegen
BREDA - De Australiër Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De renner van BMC won dinsdag de tweede etappe, een individuele tijdrit over 9,6 kilometer in Breda. Dennis had voor zijn race 10 minuten en 48 seconden nodig.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/breda/eneco-tour-in-breda-rohan-dennis-wint-tom-dumoulin-valt-tegen-1.6416680
2016-09-20T07:39:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6419173.1474383317!image/image-6419173.jpg
Breda,Wielrennen,Evenement
Breda
Home / Regio / Breda / Breda / Eneco Tour in Breda: Rohan Dennis wint, Tom Dumoulin valt tegen

Eneco Tour in Breda: Rohan Dennis wint, Tom Dumoulin valt tegen

Foto's
4
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   EPA
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tom Dumoulin komt over de finish.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vier renners van Lotto-Soudal rijden zich warm op de Graaf Hendrik III Laan in Breda.
   Fotograaf
  • kaartje
   Titel
   kaartje
   Beschrijving
   De route van de tijdrit van dinsdag.
   Fotograaf
   Locatie
   BREDA
  BREDA - De Australiër Rohan Dennis is de nieuwe leider in de Eneco Tour. De renner van BMC won dinsdag de tweede etappe, een individuele tijdrit over 9,6 kilometer in Breda. Dennis had voor zijn race 10 minuten en 48 seconden nodig. 

  De Nederlander Jos van Emden van LottoNL-Jumbo gaf vijf seconden toe en werd tweede. De Duitser Jasha Sütterlin was de verrassende nummer drie. Dennis nam de leiderstrui over van Dylan Groenewegen, die maandag in Bolsward de winnaar was van de eerste etappe.

  Er stonden diverse grote namen aan het vertrek in Breda, onder meer de tijdrijders Tom Dumoulin, Rohan Dennis en Tony Martin. De eerste etappe werd gisteren gewonnen door de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen.

  Klik hier voor een fotoalbum van de Eneco Tour.

  17.00 uur: Eneco Tour verlaat Breda
  Het zit er weer op in Breda. Na ruim drie uur wielrennen verlaat de Eneco Tour Breda weer. De avondspits gaat er nog hinder van ondervinden, maar woensdag zal er weinig meer te zien van het wielerspektakel. 

  16.45 uur: Rohan Dennis wint
  De tijdrit in de Eneco Tour wordt gewonnen door Rohan Dennis. Hij is vijf seconden sneller dan Jos van Emden, de beste Nederlander op de tweede plaats. Winnaar Dennis neemt de leiderstrui over van Dylan Groenewegen. 

  16.39 uur: Goede tijd Sagan
  Peter Sagan geeft slechts 16 seconden toe op Rohan Dennis. De wereldkampioen lijkt voor de eindzege te gaan in de Eneco Tour.

  15.45 uur: Dumoulin teleurgesteld
  Geen zege voor Tom Dumoulin in Breda, hij reed een tegenvallende tijdrit. 

  15.30 uur: Gekte bij Peter Sagan
  De topper van dit moment in het wielrennen is zonder meer Peter Sagan. De wielerfans lopen ook in Breda uit om een glimp van hem op te vangen. Ondertussen komt ook Tony Martin niet aan de tijd van Rohan Dennis, die koploper blijft. 

  14.40 uur: Dumoulin redt het niet
  Tom Dumoulin geeft 20 seconden toe op Rohan Dennis en finisht in 11:08. Jos van Emden staat vooralsnog tweede met een tijd van 10:53.

  14.15 uur: Rohan Dennis imponeert
  De Australiër Rohan Dennis een van de topfavorieten voor de winst in de tijdrit. Hij heeft tot dusverre de snelste tijd gereden over 9,6 kilometer: 10:48. 

  13.40 uur: Druk op de Wilhelminasingel
  Het meeste publiek lijkt te staan op de Wilhelminasingel. Maar ook daar heb je nog prima zicht op het parcours. De eerste renners zijn reeds vertrokken, Dylan Groenewegen sluit af met zijn vertrek om 16.33 uur. 

  13.30 uur: We zijn los
  De tijdrit is begonnen. Niet iedereen kijkt al naar de renners, de nodige fans proberen vooral een glimp (of meer) op te vangen van de grote sterren. Onder hen Peter Sagan, Europees kampioen en wereldkampioen op de weg.

  13.15 uur: Succes!
  Het gaat zo beginnen in Breda. Om 13.29 uur gaat de eerste renner van start.

  13.05 uur: Minder druk?
  Het lijkt minder druk bij de Eneco Tour dan andere jaren. Een logische verklaring: normaal wordt de Eneco Tour verreden in de zomervakantie. 

  13.00 uur: De startlijst
  Over een half uurtje gaan de profs van start. Marco Coledan is om 13.29 uur de eerste, Dylan Groenewegen is om 16.33 uur de laatste vertrekker.

  12.45 uur: Toeschouwers op weg naar Breda 
  ​Het is heerlijk toeven in Breda vanmiddag. Duizenden wielerliefhebbers zullen naar de stad komen om de wielrenners van dichtbij te aanschouwen.

  12.30 uur: Kinderen op de weg
  Ook allemaal nog in het voorprogramma: de kidsride, met voorop Koos Konijn en Leontien van Moorsel.

  12.15 uur: Breda mist Cancellara
  Twee jaar geleden kwam hij twee tellen tekort voor de winst, dit jaar is Fabian Cancellara er niet meer bij. Na zijn Olympische titel is hij gestopt als prof. Breda mist hem, zo blijkt uit een spandoek in het Mastbos.

  12.00 uur: Grote namen op de weg
  Anderhalf uur voor de start van de tijdrit rijden er steeds meer renners warm in het centrum van Breda. Onder hen gewezen toppers als Michael Kwiatkowski en Geraint Thomas.

  11.30 uur: 'Dit zet Breda op de kaart'
  Jeroen Luijsterburg en Martin Jacobs deden mee voor de gemeente Breda bij de ploegentijdrit. 'Een goede ambiance, dit zet Breda op de kaart.' Burgemeester Paul Depla deed met hun team mee. 'Ook hij reed aardig'.​ Team 2 van de gemeente Breda: 'Geweldig om door de eigen stad te rijden, zeker op het parcours van de profs. Het mooiste is langs de singels.'

  11.00 uur -> Warmrijden
  De 'wielerdag' begint met een tijdrit voor bedrijventeams. De Tinkoff-bus met Peter Sagan is al gesignaleerd in de stad, waar verkeersregelaars automobilisten omleiden. Diverse andere teams rijden zich al warm op het parcours. 

  9:00 uur -> Verkeer in de stad
  Om alles letterlijk en figuurlijk in goede banen te leiden heeft de gemeente een flinke lijst met verkeersmaatregelen opgesteld. De opbouw van de start- en finishzone, het wielerdorp en inrichten van het parcours is vanochtend om 6.00 uur al begonnen. De route van het parcours was vanaf dat moment gesloten voor alle verkeer. Het zorgde vanochtend direct voor enorme drukte op de weg in en rondom de binnenstad.