article
1.6500080
BREDA - De kleding is anders, de prijs wat lager.
Bij nieuwe Zara beklijft het Bijenkorfgevoel
BREDA - De kleding is anders, de prijs wat lager.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/bij-nieuwe-zara-beklijft-het-bijenkorfgevoel-1.6500080
2016-10-06T16:43:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6500211.1475775107!image/image-6500211.JPG
Breda,Shoppen,Zara,kledingwinkel,shoppen,keten,Karrestraat,Bijenkorf,kleding,mode,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Bij nieuwe Zara beklijft het Bijenkorfgevoel

Bij nieuwe Zara beklijft het Bijenkorfgevoel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BREDA - De kleding is anders, de prijs wat lager.

  Maar wie de nieuwe Zara aan de Karrestraat in Breda binnenstapt, denkt de eerste tellen toch weer even in de Bijenkorf te staan. Zijn het de roltrappen, die op dezelfde plek zijn gebleven? Of is het de lichte en minimaal aangeklede ruimte die gelijkenissen oproept? Hoe dan ook, wie de nieuwe, strakke winkelpui aanschouwt kan zich moeilijk vergissen: hier stap je Zara binnen.

  Het duurde 'slechts' iets meer dan een half jaar voor het pand van de Bijenkorf een nieuwe invulling kreeg. 20 maart sloot het warenhuis het filiaal in Breda, gisterochtend opende Zara er de deuren. Dat gebeurde relatief ingetogen, zonder speciale acties, zonder rijen belangstellenden. Vlak voor de opening van 10 uur stond er een man of twintig voor de deur, net genoeg om reacties van voorbijgangers te ontlokken. "Wat is hier aan de hand?" "Ze openen de Zara." "Nou, dat ze dat lekker doen dan." En zo geschiedde.

  Omdat Zara niet meer enkel vrouwenkleding verkoopt – zoals de inmiddels gesloten winkel aan de Eindstraat – maar ook kinder- en herenkleding, bestond de wachtende clientèle uit opvallend veel moeders met kinderen. "Echt een verrijking voor de binnenstad", vindt moeder Victoria, die zegt zeker vaker mama-dochter-shopping in de Zara te gaan doen met kleine Fleur. "Lekker goedkoop ook."

  Ook anderen menen dat Breda een winkelpubliekstrekker rijker is. "Strakke buitenkant, en van binnen schijnt het ook picobello te zijn", keurt ook een onderneemster de nieuwe buur goed.

  Het pand aan de Eindstraat waar de Zara eerst huisde, staat nu leeg. Onbekend is nog welke invulling het pand krijgt. De Spaanse modeketen is er in ieder geval qua ruimte flink op vooruit gegaan; van nog geen 1.000 naar 3.400 vierkante meter winkeloppervlak.

  De Karrestraat knapt in ieder geval weer een stuk op met de opening van de Zara. Recent is ook de naastliggende Silver Creek-winkel compleet verbouwd, evenals uiteraard De Barones.