article
1.6142719
BREDA - Zondagmiddag vond een afsluitend wijkevenement plaats in activiteitencentrum ’t Houwke en Villa Boerenbont in Breda.
Avans-studentenproject Thuis in de Wijk krijgt een vervolg
BREDA - Zondagmiddag vond een afsluitend wijkevenement plaats in activiteitencentrum ’t Houwke en Villa Boerenbont in Breda.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/avans-studentenproject-thuis-in-de-wijk-krijgt-een-vervolg-1.6142719
2016-06-27T05:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6142734.1466972961!image/image-6142734.JPG
Breda,HBO
Breda
Home / Regio / Breda / Avans-studentenproject Thuis in de Wijk krijgt een vervolg

Avans-studentenproject Thuis in de Wijk krijgt een vervolg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BREDA -  Zondagmiddag vond een afsluitend wijkevenement plaats in activiteitencentrum ’t Houwke en Villa Boerenbont in Breda. 
  Gedurende het project zijn 34 tweedejaars studenten van de Avans Hogeschool, 20 weken lang, in de wijk bezig geweest met het bedenken en uitvoeren van projecten die leefbaarheid vergroten. Met deze aanpak wil de opleiding nauwer aan sluiten bij de veranderende beroepspraktijk waarbij initiatief en sociaal ondernemerschap belangrijke kernbegrippen zijn. Zo namen Anne van Engelen en Hannah Wiersinga drie jonge statushouders onder hun hoede. Voor hen plozen ze uit welke inburgeringsinitiatieven er in de stad zijn voor nieuwkomers. Melissa Sijstermans wierp zichzelf op als intermediair tussen bewoners en de woningbouwvereniging van een van de flats. Diana Moulen en Marloes Rensen

  tekenden op hun beurt de levensverhalen op van een tiental buurtbewoners. Wat hen daarbij opviel: "Het is best een grijze wijk.”

  Maar: "Dit zijn óók mensen die honderd keer méér dingen meegemaakt hebben dan anderen.” Gedurende dit eerste jaar zijn er de nodige leer- en verbeterpunten gevonden. Toch is er, zo menen docenten én studenten, alle reden om ook volgende jaren met deze manier van leren verder te gaan.