article
1.6594135
BREDA - Art Breda krijgt een nieuw onderkomen. Vanaf volgend jaar wordt de kunst- en antiekbeurs in de nieuwe evenementenhal De Bree gehouden op Breepark, bij de Bavelse Berg aan de A27.
Art Breda verhuist naar hal op Breepark
BREDA - Art Breda krijgt een nieuw onderkomen. Vanaf volgend jaar wordt de kunst- en antiekbeurs in de nieuwe evenementenhal De Bree gehouden op Breepark, bij de Bavelse Berg aan de A27.
http://www.bndestem.nl/regio/breda/art-breda-verhuist-naar-hal-op-breepark-1.6594135
2016-10-31T13:08:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5608238.1452261665!image/image-5608238.jpg
Breda,Expositie,art breda breepark,hermes
Breda
Home / Regio / Breda / Art Breda verhuist naar hal op Breepark

Art Breda verhuist naar hal op Breepark

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Kunst- en antiekbeurs ART BREDA
   Titel
   Kunst- en antiekbeurs ART BREDA
  BREDA - Art Breda krijgt een nieuw onderkomen. Vanaf volgend jaar wordt de kunst- en antiekbeurs in de nieuwe evenementenhal De Bree gehouden op Breepark, bij de Bavelse Berg aan de A27.

  Art Breda vindt volgend jaar plaats van 6 tot 14 mei. Het is een van de eerste grote evenementen die gehouden wordt in De Bree. De hal gaat in maart open.

  De afgelopen drie jaar werd Art Breda op het Chasséveld gehouden in tenten/paviljoens. "Het is een mooie locatie, zo dicht bij de binnenstad. Maar een tent moet je steeds opbouwen. En je hebt te maken met een houten vloer, die gaat bewegen als er veel bezoekers zijn. Daar worden sommige deelnemers best zenuwachtig van, zeker als ze daar met dure, kwetsbare spullen staan," aldus Erik Hermida, directeur van Art Breda.

  Energiekosten
  Een ander nadeel van een expositie in een tent is volgens Hermida dat de energiekosten moeilijk te begroten zijn. "Het ene jaar waren 17.000 euro kwijt, het andere jaar 57.000 euro. Ook de beveiligingskosten zijn relatief hoog."

  Ook de uitstraling van de locatie speelt een rol. "We komen nu in een state-of-the-art gebouw terecht, met alle voorzieningen die je kunt wensen. Neem alleen al de toiletten. Wij hadden op het Chasséveld de duurste toiletten die je kunt huren. Maar het komt toch minder professioneel over."

  Binnenstad
  Dat Art Breda nu verder van de binnenstad wordt gehouden, vindt Hermida jammer. "Maar vanaf Breepark ben je ook zo met de auto in de stad en er zijn shuttleverbindingen. Voordeel is dan weer dat de locatie heel goed bereikbaar is en dat er veel parkeerplaatsen zijn."

  Art Breda biedt jaarlijks plaats aan circa honderd deelnemers die kunst, antiek en design tentoonstellen en verkopen. De beurs richt zich met name op Nederlandse en Belgische verzamelaars en liefhebbers van oude en hedendaagse kunst en antiek. Tachtig procent van de bezoekers is ouder dan vijftig jaar. Vorig jaar trok Art Breda ruim 18.000 bezoekers. Directeur Hermida verwacht dat dat aantal toeneemt door de verhuizing naar Breepark.

  Ieder jaar is op Art Breda een ruimte gereserveerd voor een speciale expositie. Volgend jaar zal deze ruimte worden ingevuld door het Drents Museum, dat daarvoor een brede keuze uit de vaste collectie zal maken met als thema 'dieren in de kunst'.

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.