article
1.6601603
ETTEN-LEUR - Huurders van corporatiewoningen in Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom lopen in de regio de grootste kans op een betaalrisico. Dat blijkt uit onderzoek.
Risico sociale huurders het grootst in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom (kaartje)
ETTEN-LEUR - Huurders van corporatiewoningen in Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom lopen in de regio de grootste kans op een betaalrisico. Dat blijkt uit onderzoek.
http://www.bndestem.nl/regio/brabant/risico-sociale-huurders-het-grootst-in-breda-roosendaal-en-bergen-op-zoom-kaartje-1.6601603
2016-11-02T12:47:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.3938496.1437149618!image/image-3938496.jpg
Noord-Brabant,Huurwoning-Huur,sociale huurders,risico
Brabant
Home / Regio / Brabant / Risico sociale huurders het grootst in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom (kaartje)

Risico sociale huurders het grootst in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom (kaartje)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ETTEN-LEUR - Huurders van corporatiewoningen in Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom lopen in de regio de grootste kans op een betaalrisico. Dat blijkt uit onderzoek. 

  Bijna een op de zeven huurders van een corporatiewoning heeft landelijk gezien een betaalrisico. Van deze groep huishoudens, ruim 290.000 in totaal in Nederland, is het inkomen te laag om aan alle woonlasten en overige uitgaven te voldoen.

  Monitor
  Dat blijkt uit de 'Lokale Monitor Wonen', een rapport dat de Woonbond, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Aedes in oktober hebben gepubliceerd. In West-Brabant zijn de risico's het grootste voor huurders in de regio's Roosendaal (18), Breda (17,4) en Bergen op Zoom (16,6 procent). Huurders van woningen in Rucphen (9,5), Tholen (9,4), Baarle-Nassau (9,3), Moerdijk (8), Drimmelen (7,1) en Werkendam (6,6 procent) lopen het minste risico.  

  Betaalrisico
  Landelijk gezien heeft in onder meer Enschede, Den Haag, Almere, Rotterdam, Groningen en Amsterdam minstens een vijfde van de sociale huurders een betaalrisico. In de Zuid-Hollandse gemeente Westvoorne is dit aandeel met 26,3 procent van de huishoudens in een corporatiewoning het hoogst. Eenpersoonshuishoudens onder de 25 jaar hebben het vaakst een betaalrisico, blijkt uit het onderzoek.  • Aantal huishoudens met betaalrisico > het absolute aantal huurders van een corporatiewoning (sociale huurwoning) dat een betaalrisico heeft
  • Percentage huishoudens met betaalrisico > het percentage van de huishoudens in een corporatiewoning dat een betaalrisico heeft, ten opzichte van alle huurders van een corporatiewoning