article
1.6434595
ETTEN-LEUR - Horecazaken hebben de grootste moeite om aan goed personeel te komen. Hoe komt dat?
Dringend gezocht: bekwaam horecapersoneel in West-Brabant
ETTEN-LEUR - Horecazaken hebben de grootste moeite om aan goed personeel te komen. Hoe komt dat?
http://www.bndestem.nl/regio/brabant/dringend-gezocht-bekwaam-horecapersoneel-in-west-brabant-1.6434595
2016-09-24T06:05:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6434596.1474640082!image/image-6434596.JPG
Etten-Leur,Lokaal Thema BS,restaurant,personeel,horeca,hermes
Brabant
Home / Regio / Brabant / Dringend gezocht: bekwaam horecapersoneel in West-Brabant

Dringend gezocht: bekwaam horecapersoneel in West-Brabant

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Op het terras van De Bourgondiër aan de Grote Markt in Bergen op Zoom was het deze week vanwege het fraaie nazomerweer flink druk. foto chris van klinken/pix4profs
    • Afbeelding
      Beschrijving
      drukte op terrassen met zwoegende horecamedewerkers op grote markt breda -foto : ron magielse / pix4profs
    ETTEN-LEUR - Horecazaken hebben de grootste moeite om aan goed personeel te komen. Hoe komt dat?

    De terrassen en restaurants zitten bomvol, maar aan goed horecapersoneel is een tekort. Alleen al in het laatste kwartaal van vorig jaar waren er 204.000 vacatures, waarvan maar een derde werd ingevuld.

    De FNV Horecabond signaleert een groot tekort aan geschoolde werknemers. "Het werken in de horeca heeft een impuls nodig. Daar zijn wij hard mee bezig. We proberen werknemers ervan bewust te maken dat ze in een sector werken die het minst verdient. We proberen daar samen een vuist tegen te maken", aldus woordvoerder Laura Kapper.

    Werken in de horeca is onregelmatig en zwaar. Werknemers krijgen vaak niet meer dan het minimumloon.

    BN DeStem vroeg het betrokkenen in West-Brabant, lees het hele verhaal zaterdag in BN DeStem.

    Nick Peeters, operations manager bij Hotel de Draak in Bergen op Zoom:

    "Mijn baas houdt zijn medewerkers enthousiast door hen veel verantwoordelijkheid te geven. We hoeven niet iedere beslissing aan hem voor te leggen. Hij laat ons vrij, dat geeft een fijn gevoel."

    Ruben Kaaijk, medewerker van Café Stella in Breda:

    "Ik vind mijn werk meer een hobby dan een baan. Ik houd wel van een praatje. Voor nu vind ik de werktijden prima. Ik werk voornamelijk in de avond. Dat is goed te combineren met school, maar als ik klaar ben met mijn studie Integrale Veiligheidskunde, stop ik in de horeca. Het is nu eenmaal geen vetpot en op de lange termijn gaan de onregelmatige tijden wel parten spelen."