article
1.6186464
BERGEN OP ZOOM - Erik de Jonge is boswachter voor Brabants Landschap in West-Brabant. In zijn columns vertelt hij over zijn ervaringen.
Boswachter Brabantse Wal: Een team van Twitter
BERGEN OP ZOOM - Erik de Jonge is boswachter voor Brabants Landschap in West-Brabant. In zijn columns vertelt hij over zijn ervaringen.
http://www.bndestem.nl/regio/brabant/boswachter-brabantse-wal-een-team-van-twitter-1.6186464
2016-07-12T14:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5653043.1453484741!image/image-5653043.JPG
boswachterscolumns
Brabant
Home / Regio / Brabant / Boswachter Brabantse Wal: Een team van Twitter

Boswachter Brabantse Wal: Een team van Twitter

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Erik de Jonge.
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - Erik de Jonge is boswachter voor Brabants Landschap in West-Brabant. In zijn columns vertelt hij over zijn ervaringen.

  Met een droge klik duw ik het portier in het slot. Het klinkt het als een geweerschot in het nog schemerende bos. De reegeit die verderop staat heeft niks in de gaten. Te druk met haar kroost. Vanuit de schaduwen van de beukenlaan tuur ik naar haar twee beeldschone kalfjes. Met hun fragiele pootjes dartelen ze speels om hun moeder heen.

  Ik kan een glimlach niet onderdrukken. De kleinste van de twee had ik de dag ervoor nog vast. Met collega Koen en onze honden Jack en Jip zochten we de hooiwei af voor de boer ging maaien. Roerloos liggen reekalfjes overdag in het hoge gras, en ontsnappen zo aan de aandacht van roofdieren. Maar een maaimachine trapt daar helaas niet in. Daarom zetten we ze uit de wei om maaislachtoffers te voorkomen. Fantastisch om ze dan zo terug te zien!

  Vrijdag hadden we echter te weinig tijd en mensen om de wei af te lopen waar vorig jaar de meeste kalfjes in lagen. Een oproep via twitter leverde al snel genoeg helpers op. Systematisch liepen we door het hoge gras, op de voet gevolgd door radio- en tv-reporters.

  Maar nu waren de rollen omgedraaid. Wij twitteraars huppelden door de wei, en de reekalfjes begluurden ons vanuit het bos.

  Waarschijnlijk konden ze een glimlach niet onderdrukken.