article
1.6673627
BERGEN OP ZOOM - De werkgroep 'aangepast sporten', die de gehandicaptensport in Bergen op Zoom en omgeving wil stimuleren, kreeg gisteren bezoek van gedeputeerde Henri Swinkels.
Zetje voor gehandicapte sporters in Bergen op Zoom
BERGEN OP ZOOM - De werkgroep 'aangepast sporten', die de gehandicaptensport in Bergen op Zoom en omgeving wil stimuleren, kreeg gisteren bezoek van gedeputeerde Henri Swinkels.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/zetje-voor-gehandicapte-sporters-in-bergen-op-zoom-1.6673627
2016-11-24T06:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6673629.1479929447!image/image-6673629.JPG
Bergen op Zoom,Sociaal en maatschappij,gehandicapte sporters,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Zetje voor gehandicapte sporters in Bergen op Zoom

Zetje voor gehandicapte sporters in Bergen op Zoom

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, helpt Robbie van Endschot over de hindernisbaan in de gymzaal van het Lambertijnenhof. foto tonny presser/pix4profs
  BERGEN OP ZOOM -  De werkgroep 'aangepast sporten', die de gehandicaptensport in Bergen op Zoom en omgeving wil stimuleren, kreeg gisteren bezoek van gedeputeerde Henri Swinkels.

  De werkgroep is opgezet vanuit sportverenigingen die activiteiten hebben voor mensen met een beperking. Samen willen zij gehandicaptensport in Bergen op Zoom en omgeving stimuleren. Dit doen ze onder meer door het geven van clinics. "Het afgelopen jaar zijn er al meer dan vijftig clinics gegeven, variërend van zwemmen en dans tot atletiek", zegt Jeroen Jonkers, projectleider van de werkgroep.

  Jonkers traint wekelijks sporters met een beperking bij atletiekvereniging Spado. "Mensen denken soms dat dat heel moeilijk of anders is, maar het tegendeel is waar. Je moet de sporters alleen de ruimte en aandacht durven geven die ze nodig hebben", zegt Jonkers.

  Toch brengt het werken met gehandicapte sporters uitdagingen met zich mee. Zo hebben sommige sporters aanpassingen nodig, en is er extra aandacht nodig voor (rolstoel)vervoer. "We hebben ons als provincie voorgenomen om hier een slag in te maken en de verenigingen te steunen", zegt Swinkels. Initiatieven zoals de werkgroep noemt hij een goed voorbeeld van een lokaal initiatief die deze slag mogelijk maken.

  De provincie heeft zichzelf als doel gesteld om 50.000 gehandicapten -uit een doelgroep van naar schatting 1,5 miljoen- te bereiken met sport. "Maar uiteindelijk gaat het niet om het getal, maar om de ambitie om de mensen in beweging te krijgen", aldus gedeputeerde van Noord-Brabant.

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.