article
1.6349961
OSSENDRECHT – Een van de twee eigenaren van de te bouwen woningen op Calfven in Ossendrecht, waarvan de gemeente Woensdrecht gesommeerd heeft de bouw te stoppen, blijkt wethouder Jeffrey van Agtmaal te zijn.
Woensdrechtse wethouder Van Agtmaal over stopzetting bouw van zijn woning: 'Ik baal ontzettend'
OSSENDRECHT – Een van de twee eigenaren van de te bouwen woningen op Calfven in Ossendrecht, waarvan de gemeente Woensdrecht gesommeerd heeft de bouw te stoppen, blijkt wethouder Jeffrey van Agtmaal te zijn.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/woensdrechtse-wethouder-van-agtmaal-over-stopzetting-bouw-van-zijn-woning-ik-baal-ontzettend-1.6349961
2016-09-06T14:43:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.228409.1473174267!image/image-228409.JPG
Calfven,Nieuwbouw,wethouder,omgevingsvergunning,nieuwbouw,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Woensdrechtse wethouder Van Agtmaal over stopzetting bouw van zijn woning: 'Ik baal ontzettend'

Woensdrechtse wethouder Van Agtmaal over stopzetting bouw van zijn woning: 'Ik baal ontzettend'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Jeffrey van Agtmaal.
      Fotograaf
    OSSENDRECHT – Een van de twee eigenaren van de te bouwen woningen op Calfven in Ossendrecht, waarvan de gemeente Woensdrecht gesommeerd heeft de bouw te stoppen, blijkt wethouder Jeffrey van Agtmaal te zijn.

    Vanuit zijn vakantieadres laat hij weten 'ontzettend te balen' van de situatie. "Ontzettend vervelend dat dit is gebeurd. Zeker gezien de rollen die hierin gemoeid zijn." Van Agtmaal en de eigenaar van het andere te realiseren pand hebben de bouw onmiddellijk moeten staken. Oorzaak zijn 'niet geringe afwijkingen' van de verleende omgevingsvergunning.

    Beiden hebben een preventieve dwangsom opgelegd gekregen van 172.000 en 187.000 euro gekregen.

    Van Agtmaal vertelt wat er kennelijk mis is. "Helaas is tijdens het uitzetten van de woning door de aannemer het peil alsook de rooilijn vanaf het hart van de straat gemeten. Voor het peil is dat correct, maar voor de voorgevel diende de zijkant van de weg aangehouden te worden. Hierdoor zijn de woningen naar voren gekomen. Dat is strijdig met de verleende omgevingsvergunning. Dit is gemeld en vervolgens is vier weken geleden een bouwstop ingegaan. Inmiddels heeft de aannemer een nieuwe vergunning aangevraagd met bijbehorende onderbouwing." Om te spreken van een blunder door De Nijs-Soffers, vindt hij te ver gaan. "Maar een fout is het wel."

    Lees woensdag meer in BN DeStem.