article
1.6128029
ETTEN-LEUR - Steeds meer scholen bemoeien zich met wat leerlingen eten en drinken. Snoep is meestal uit den boze. Op sommige scholen krijgen leerlingen alleen nog maar water.
Weg met zoetigheid op school, enkel water voor leerlingen (stelling)
ETTEN-LEUR - Steeds meer scholen bemoeien zich met wat leerlingen eten en drinken. Snoep is meestal uit den boze. Op sommige scholen krijgen leerlingen alleen nog maar water.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/weg-met-zoetigheid-op-school-enkel-water-voor-leerlingen-stelling-1.6128029
2016-06-22T04:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6128229.1466571667!image/image-6128229.JPG
frisdrank,gezondheid,suiker,etten-leur
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Weg met zoetigheid op school, enkel water voor leerlingen (stelling)

Weg met zoetigheid op school, enkel water voor leerlingen (stelling)

Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Alle kinderen op basisschool de Fontein in Breda drinken water uit een bidon. Op de foto leerlingen van groep 2 en groep 4 met hun leerkrachten
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   bs vlindertuin heeft voor haar leerlingen een watertap op het speelplein in roosendaal
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ETTEN-LEUR - Steeds meer scholen bemoeien zich met wat leerlingen eten en drinken. Snoep is meestal uit den boze. Op sommige scholen krijgen leerlingen alleen nog maar water.

  Zoete dranken in de ban, omdat er te veel dikke kinderen op school zitten. Dat besluit nam schooldirecteur Mark van der Sluijs van basisschool de Albatros in Dordrecht. Het Voedingscentrum juicht het besluit alleen maar toe en zou het liefste zien dat alle scholen het voorbeeld van de Dordtse basisschool volgen.

  Willemstad
  Directeur Loeky Wijling van basisschool De Singel in Willemstad hanteert strikte regels met betrekking tot zoetigheid. „Kinderen mogen geen frisdrank meenemen. Chocomel, Fristi en dat soort drankjes mogen wel, want dat zijn melkproducten, dus gezond. Koeken en snoep mogen niet. Liga? Ja, daar zit ook suiker in, maar dat mag wel.”

  Breda
  Basisschool De Fontein aan de Calandstraat in Breda nam al eerder het besluit om zoete dranken te weren. De school deed vorig jaar september mee aan het programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) van de GGD, met als doel overgewicht en obesitas bij kinderen en jongeren aan te pakken. Sindsdien drinken de leerlingen van De Fontein alleen nog maar water.

  „In het begin was er weerstand vanuit enkele ouders omdat zij het zielig vonden. Voor de leerlingen is het inmiddels heel gewoon,” vertelt medewerkster Nel Bommeljé. „Er zit in pakjes drinken veel suiker, maar daarnaast is het afschaffen ervan ook nuttig vanuit het milieu-oogpunt. We hadden elke dag een volle kliko afval en dat is nu niet meer.”

  Roosendaal
  Basisschool de Vlindertuin in Roosendaal doet net als De Fontein in Breda mee aan het JOGG-project. De school deelt bidons uit, waarin de kinderen water kunnen tappen uit een watertappunt dat speciaal op het schoolplein wordt aangelegd. Op 8 juli wordt het tappunt in gebruik genomen.

  De Vlindertuin is de enige van de 21 basisscholen van de stichting Katholiek Primair Onderwijs Roosendaal die dit beleid handhaaft.

  Lees meer over andere scholen in BN DeStem van woensdag 

  Geef uw mening

  Geeft u zoete drankjes en koekjes mee naar school?

  Toon resultaten