article
1.5281469
BERGEN OP ZOOM - Na vis komt vlees. Dat is in een notendop de metamorfose die pop-uprestaurant Visj aan de Zuidzijde Haven in Bergen op Zoom vanaf maandag gaat doormaken. Zondag was Visj voor het laatst open.
Visj transformeert binnen elf dagen in Koej!
BERGEN OP ZOOM - Na vis komt vlees. Dat is in een notendop de metamorfose die pop-uprestaurant Visj aan de Zuidzijde Haven in Bergen op Zoom vanaf maandag gaat doormaken. Zondag was Visj voor het laatst open.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/visj-transformeert-binnen-elf-dagen-in-koej-1.5281469
2015-09-28T05:29:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5331308.1444726534!image/image-5331308.JPG
Bergen op Zoom,Cultuur, kunst en recreatie,Koej!,Visj,pop-uprestaurant,Zuidzijde Haven,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Visj transformeert binnen elf dagen in Koej!

Visj transformeert binnen elf dagen in Koej!

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Personeel van Koej!
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - Na vis komt vlees. Dat is in een notendop de metamorfose die pop-uprestaurant Visj aan de Zuidzijde Haven in Bergen op Zoom vanaf maandag gaat doormaken. Zondag was Visj voor het laatst open.

  De opvolger, die op vrijdag 9 oktober al opent, gaat Koej heten. "We willen met iets komen dat minimaal zo goed, zo niet beter gaat uitpakken dan Visj", legt Jeroen van Egeraat uit, een van de drie initiatiefnemers, naast Marco Musters en Peter Verswijver. "Dat we na één jaar zouden stoppen met Visj hebben we al meteen bij de opening op 3 oktober vorig jaar bekendgemaakt. Daarom was Visj een echt pop-uprestaurant. Maar we vonden het wel zonde om al na een jaar afscheid te nemen van deze geweldige ruimte met 125 zitplaatsen. Vandaar dat we zijn uitgekomen bij een vleesconcept. Zo is Koej in het leven geroepen, zij het onder twee voorwaarden: de kwaliteit moet net zo goed zijn als van Visj en er komt een compleet andere entourage. Het moet niet zo zijn dat je straks bij wijze van spreken bij Visj vlees gaat eten."

  Visj is, nee wás gevestigd in een industrieel pand, een voormalig pakhuis dat ook als onderkomen voor een transportbedrijf en kinderspeelplaats heeft gediend. Klanten die binnenkwamen bij Visj, konden vanaf de ingang helemaal naar de tuindeuren in het achterste gedeelte kijken. "Dat gaat compleet veranderen", aldus Van Egeraat. "Het voorste gedeelte, waar nu drie kantoren waaronder het Starterscentrum zijn gevestigd, zal visueel worden afgescheiden van het horecagedeelte."

  Hij licht nog meer tipjes van de sluier: "Visj verwees meer naar het zachte, vrouwelijke; Koej juist naar het stoere, mannelijke. Er komt een slagerijhoek met allerlei attributen die refereren aan het ambachtelijke slagersverleden. Met een knipoog, dat wel. Denk ook aan koeienvellen, slagersmessen, hakblokken, vitrines en kachels. Maar het wordt niet luguber, hoor! Heel vrouwvriendelijk", haast hij zich erbij te vermelden.

  De ommezwaai naar vlees, met wereldse en regionale productenn, brengt ook andere wijzigingen met zich mee. Chef-kok Harry van Heijst geeft het stokje door aan souschef Jan van de Water. Er is ook een andere bedrijfsleider, Marco Slikkeveer.

  Hoe lang restaurant Koej open blijft, moet de tijd leren, zegt Verswijver. "Het blijft pop-up en kan een halfjaar zijn, een jaar, twee jaar..." Van Egeraat: "Het wordt weer spannend. We moeten weer afwachten hoe het gaat lopen."