article
1.6654784
BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft de gemeenteraad onvolledig geïnformeerd over een extra ontsluitingsweg bij woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom-Noord. Dat zegt althans raadslid Ton Linssen (Lijst Linssen).
Ton Linssen: 'Raad kreeg niet alle info rond woonwagenkamp De Linie'
BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft de gemeenteraad onvolledig geïnformeerd over een extra ontsluitingsweg bij woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom-Noord. Dat zegt althans raadslid Ton Linssen (Lijst Linssen).
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/ton-linssen-raad-kreeg-niet-alle-info-rond-woonwagenkamp-de-linie-1.6654784
2016-11-17T19:45:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5237851.1479403274!image/image-5237851.JPG
Bergen op Zoom,Gemeenteraad,Wethouder,Bestemmingsplan,De Linie,Alternatief,Lijst Linssen,Ontsluitingsweg,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Ton Linssen: 'Raad kreeg niet alle info rond woonwagenkamp De Linie'

Ton Linssen: 'Raad kreeg niet alle info rond woonwagenkamp De Linie'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ton Linssen.
  BERGEN OP ZOOM - Wethouder Patrick van der Velden heeft de gemeenteraad onvolledig geïnformeerd over een extra ontsluitingsweg bij woonwagenkamp De Linie in Bergen op Zoom-Noord. Dat zegt althans raadslid Ton Linssen (Lijst Linssen).

  De gemeente Bergen op Zoom zet in het kader van het 'schoon, heel en veilig' maken van alle woonwagenkampjes in op onder meer een extra ontsluitingsweg bij De Linie. Die moet vanaf de Bastionweg lopen. Die weg loopt echter dwars over een perceel van een van de kampbewoners. Dat steekt de raad, zeker omdat die weg volgens Linssen niet nodig is. "Een extra weg langs de noordkant van het terrein zou veel logischer zijn. Die mogelijkheid is zelfs onderzocht, daar zijn rapporten over. Dat weet ik nog uit mijn tijd als wethouder", zei Linssen woensdag tegen de gemeenteraad.

  Voorkeur
  Die weg zou volgens Linssen vanaf de noordkant van het terrein langs de Randweg Noord en de oprit naar de A4 lopen, om uit te komen op de Potlodenlaan. Volgens wethouder Patrick van der Velden kreeg het ontwerp voor een extra toegang vanuit de Bastionweg juist de voorkeur boven de noordelijke ontsluiting.

  De gemeenteraad mist echter een goede onderbouwing voor die keuze. Zolang die er niet is en niet met de betrokken bewoners en bedrijven is gedeeld, zegt Linssen geen oordeel over de plannen te kunnen vellen. Hij kreeg bijval van de complete gemeenteraad, met uitzondering van de VVD. Die partij vindt dat als dit plan het middel is om te komen tot 'schoon, heel en veilig', er doorgepakt moet worden.

  Noordelijke alternatief
  Van der Velden zegt best nog eens naar het noordelijke alternatief te willen kijken. "Want ik proef in de raad toch veel sympathie voor dat ontwerp." Dat tracé wordt zo snel mogelijk kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad.

  Linssen vindt echter dat er eigenlijk helemaal niks moet gebeuren op De Linie, dus ook geen extra ontsluitingsweg. "Die mensen willen die weg helemaal niet. Besteed dat geld dan liever aan een echte verkeersproblemen, zoals de kruising met Intratuin op de Halsterseweg."