article
1.6128020
STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen worden nog veel kansen voor de recreatie niet benut. Een kansenkaart moet daar verandering in brengen.
Veel kansen onbenut bij recreatie in Steenbergen
STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen worden nog veel kansen voor de recreatie niet benut. Een kansenkaart moet daar verandering in brengen.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/steenbergen/veel-kansen-onbenut-bij-recreatie-in-steenbergen-1.6128020
2016-06-21T21:21:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6066595.1475101855!image/image-6066595.jpg
recreatie,toerisme,steenbergen
Steenbergen
Home / Regio / Bergen op Zoom / Steenbergen / Veel kansen onbenut bij recreatie in Steenbergen

Veel kansen onbenut bij recreatie in Steenbergen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gummaruskerk is hét herkenningspunt voor Steenbergen
   Fotograaf

  STEENBERGEN - In de gemeente Steenbergen worden nog veel kansen voor de recreatie niet benut. Een kansenkaart moet daar verandering in brengen.

   

  De meest actuele versie van de kansenkaart werd dinsdagavond in het gemeentehuis gepresenteerd aan belanghebbenden, betrokkenen en recreatieondernemers. In januari kwamen deze mensen ook al bijeen voor een beeldvormende raadsvergadering. „Tijdens deze avond hebben we veel goede ideeën gehoord. De pareltjes daaruit hebben we verwerkt in een kaart”, zegt architect Ro Koster die de kaart samen met Ad Kil maakte.

  Het aan elkaar koppelen van bestaande wandel- en fietspaden, kanoroutes langs verschillende forten, bloemendijken en een uitzichtpunt in de Sint-Gummaruskerk, waren enkele voorbeelden die op de kaart zijn gekomen. Ook het accentueren van Steenbergen als vestingstad biedt volgens de makers van de kaart kansen. „Steenbergen is niet bekend als vestingstad, maar dat is het wel degelijk, daar moet je de vruchten van plukken”, zegt Ro Koster. Christa Jansen van camping De Oudlandse Hoeve is het daarmee eens. „We moeten Steenbergen een gezicht geven, iets waar je aan denkt als je aan Steenbergen denkt.”