article
1.5483008
STEENBERGEN - De 56-jarige man die woensdagavond voor het gemeentehuis van Steenbergen werd opgepakt, is na twee uur weer vrijgelaten.
Reacties op internet: 'Gemeente Steenbergen zwicht voor terreur'
STEENBERGEN - De 56-jarige man die woensdagavond voor het gemeentehuis van Steenbergen werd opgepakt, is na twee uur weer vrijgelaten.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/steenbergen/reacties-op-internet-gemeente-steenbergen-zwicht-voor-terreur-1.5483008
2015-11-27T04:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5483006.1448571727!image/image-5483006.JPG
Steenbergen,Sociaal en maatschappij,vergadering,reacties,azc,hermes
Steenbergen
Home / Regio / Bergen op Zoom / Steenbergen / Reacties op internet: 'Gemeente Steenbergen zwicht voor terreur'

Reacties op internet: 'Gemeente Steenbergen zwicht voor terreur'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Er werd volop gediscussieerd tijdens de schorsing van de raadsvergadering van woensdag. Daar werd besloten dat er geen asielzoekerscentrum in Steenbergen komt, maar dat de stad wel statushouders zal opvangen.
   Fotograaf
  STEENBERGEN - De 56-jarige man die woensdagavond voor het gemeentehuis van Steenbergen werd opgepakt, is na twee uur weer vrijgelaten.

  Discriminatie
  Volgens een woordvoerder van de politie liep hij met een protestbord met opruiende teksten, die zouden aanzetten tot discriminatie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Eerder op de avond werd op de Markt, waar tegenstanders van het azc hun optocht begonnen, ook al een bord in beslag genomen. Daarvoor is niemand aangehouden.

  Een dag na de raadsvergadering waarin de gemeenteraad een verrassend slot breide aan een maand van verhitte discussies over vluchtelingenopvang, kent elke Steenbergenaar de uitkomst.

  Geven en nemen
  Maar om nu te zeggen dat de opvang van honderd extra statushouders meteen het gesprek van de dag is, dat toch niet. "Als het nodig is, is het nodig", vindt Jo Baartmans. "Je moet geven en nemen. Al dat gekissebis vond ik niet leuk. Ik ben 89, dus ik zal mijn gemak maar houden."

  Steenbergenaar Jan Bol is ook sceptisch over de gekozen oplossing. "De gemeente probeert de bevolking tegemoet te komen. Tegelijkertijd vraag ik me af of er terroristen meekomen. Parijs was natuurlijk verschrikkelijk. Als ze goed opletten wie er in Steenbergen binnenkomt, heb ik er geen bezwaar tegen."

  Reacties
  Ook op internet zijn de reacties wisselend. "Jammer dat Steenbergen zwicht voor terreur", twittert Gertjan Steendam. "We hadden toch afgesproken dat juist niet te doen?"

  Addie van Aart is juist blij dat er eindelijk eens wordt geluisterd naar het volk, zo schrijft hij op Facebook. "Je zult maar honderd woningen ter beschikking moeten stellen in een gemeente die zijn eigen volk niet eens in toom kan houden," schrijft Lotte Viderelli, verwijzend naar de uit de hand gelopen vergadering in oktober.

  Succes
  Tegenstanders overschreeuwden toen burgemeester Vos en maakten voorstanders van vluchtelingenopvang het spreken onmogelijk. Arno Peperkoorn schrijft: "Lieve mensen in Steenbergen, mocht er ooit oorlog uitbreken in uw dorpje en u moet vluchten... Succes."

  Succeswensen zijn er ook van PVV-leider Geert Wilders. Hij feliciteert Steenbergen via Twitter met de uitkomst van het raadsdebat. Hij wilde eerder actievoeren tegen een azc in Steenbergen, maar was verhinderd. Hij beloofde daarop een andere keer te komen ('Uitstel is geen afstel') maar is die belofte nooit nagekomen.