article
1.6677238
OUD-VOSSEMEER/DEN HAAG - Dat de schuur van de buurman van woonzorgcentrum De Schutse aan de Coentjesweg in Oud-Vossemeer verzakt als de instelling nieuwbouw pleegt, valt volgens de gemeente Tholen niet uit te sluiten. „Maar dat is geen reden om De Schutse een vergunning te weigeren’’, zei een woordvoerster van de gemeente gisteren voor de Raad van State in Den Haag.
Buurman wil bouw woningen voor gehandicapten stoppen
OUD-VOSSEMEER/DEN HAAG - Dat de schuur van de buurman van woonzorgcentrum De Schutse aan de Coentjesweg in Oud-Vossemeer verzakt als de instelling nieuwbouw pleegt, valt volgens de gemeente Tholen niet uit te sluiten. „Maar dat is geen reden om De Schutse een vergunning te weigeren’’, zei een woordvoerster van de gemeente gisteren voor de Raad van State in Den Haag.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/oud-vossemeer/buurman-wil-bouw-woningen-voor-gehandicapten-stoppen-1.6677238
2016-11-24T21:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6552803.1477752262!image/image-6552803.JPG
restaurant,rechtbank,oud-vossemeer
Oud-Vossemeer
Home / Regio / Bergen op Zoom / Oud-Vossemeer / Buurman wil bouw woningen voor gehandicapten stoppen

Buurman wil bouw woningen voor gehandicapten stoppen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De rechtbank in Breda.
      Fotograaf

    OUD-VOSSEMEER/DEN HAAG - Dat de schuur van de buurman van woonzorgcentrum De Schutse aan de Coentjesweg in Oud-Vossemeer verzakt als de instelling nieuwbouw pleegt, valt volgens de gemeente Tholen niet uit te sluiten. „Maar dat is geen reden om De Schutse een vergunning te weigeren’’, zei een woordvoerster van de gemeente gisteren voor de Raad van State in Den Haag.

     

    Daar stapte een buurman van De Schutse naar toe om de bouw tegen te houden van een woonvoorziening voor negen verstandelijk gehandicapten. De buurman zegt dat door grondwerkzaamheden op 4,5 meter afstand zijn schuur zal verzakken en dat ook zijn woning schade zou oplopen door zetting van de grond. De gemeente Tholen had de vergunning nooit mogen verlenen, vindt de man.
    De Schutse en de gemeente vinden dat voldoende extra maatregelen zijn getroffen. Die kosten de instelling 100.000 euro extra. Het gaat om het in de grond duwen van de damwanden en het gebruik van schroefpalen in plaats van heipalen.
    De Schutse wil in december beginnen met de bouw. Vertraging zou de instelling heel slecht uitkomen. De negen toekomstige bewoners wonen in gezinnen waar dat eigenlijk niet meer kan, zegt de gemeentewoordvoerster. De Schutse vindt dat al genoeg tegemoet is gekomen aan bezwaren uit de buurt. Die hebben ertoe geleid dat het woongebouw 19 meter is opgeschoven. Momenteel laat de gehandicapteninstelling een woning slopen aan de Coentjesweg om plaats te maken voor het nieuwe woonzorggebouw. Met bouwen wacht De Schutse op de uitspraak van de Raad van State. Die komt binnen enkele weken.