article
1.6636391
WOUW - Wouw is met de nieuwe hoogheden weer helemaal klaar voor de 58ste editie van het carnavalsfeest. Nieuwe mensen, nieuwe plannen en veel nieuwsgierige kinderen en ouders vrijdagavond op de Wouwse Markt.
Nieuwe prins, nar en adjudant nemen leutvierders op sleeptouw in Wouw
WOUW - Wouw is met de nieuwe hoogheden weer helemaal klaar voor de 58ste editie van het carnavalsfeest. Nieuwe mensen, nieuwe plannen en veel nieuwsgierige kinderen en ouders vrijdagavond op de Wouwse Markt.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/nieuwe-prins-nar-en-adjudant-nemen-leutvierders-op-sleeptouw-in-wouw-1.6636391
2016-11-11T21:55:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6636392.1478898396!image/image-6636392.JPG
Wouw,Lokaal Thema BS,carnaval,prins,nar,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Nieuwe prins, nar en adjudant nemen leutvierders op sleeptouw in Wouw

Nieuwe prins, nar en adjudant nemen leutvierders op sleeptouw in Wouw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De nieuwe prins, jeugdprins en nar vieren een feestje in café Donkenhof met de kinderen uit Wouw. foto Joyce van Belkom/pix4profs
  WOUW - Wouw is met de nieuwe hoogheden weer helemaal klaar voor de 58ste editie van het carnavalsfeest. Nieuwe mensen, nieuwe plannen en veel nieuwsgierige kinderen en ouders vrijdagavond op de Wouwse Markt.

  Esther Mulder van de Stichting Vrienden van Carnaval is blij dat na de impasse vorig jaar, toen bestuur en protocol ruimte gaven aan nieuwe mensen, alles voor elkaar is gekomen.

  Bonte stoet
  Een bonte stoet lichtjes slingert door de Roosendaalsestraat naar de Markt op de muzikale klanken van De Blaospoepers. Voor een zwart doek wordt halt gehouden en spreekt carnavalsmascotte Taante Jaans vanaf haar vakantieadres de kinderen toe en vanachter het doek komen de hoogheden één voor één tevoorschijn. Nar Arretje (Arjan Aarts), prins Eduward I (Ed van Bergen) en adjudant Nigel (Nigel Vervloet), allemaal keurig in pak, worden door de kinderen begroet.

  Prins Eduward is een oude bekende, want in 2008, 2009 en 2011 droeg hij ook al het prinsenpak. De nar en de adjudant zijn nieuwe, jonge en enthousiaste leden van het Wouwse protocol.

  Zaal Donkenhof
  Na afloop van het officiële gedeelte gaat het naar zaal Donkenhof waar de prijzen van de lampionnen worden uitgereikt en het door Nigel Vervloet geschreven lied wordt gepresenteerd.

  "Het voelt heel goed, terug van weggeweest. Ik heb mijn oude pak weer aan en heb er ontzettend veel zin in", vertelt Van Bergen. Hij ziet zich bij zijn werk gesteund door Nigel Vervloet die een compleet nieuwe functie binnen het Wouwse carnaval vervult.

  "Het is eigenlijk een combinatie van grootste boer en Schrik van Wouw", zegt de in een schitterend blauw met wit pak gestoken adjudant. "Ik moet voor het wel en wee van de prins zorgen en regelen dat alles naar wens verloopt. In deze functie heb ik geen ervaring, maar wat mij betreft komt het helemaal goed."

  De nieuwe nar heeft wel carnavalservaring bij bouwploeg 'We zèn wir de lèste' maar niet als nar. "Maar ik wilde het Wouwse carnaval overeind houden en dat gaat met deze ploeg zeker lukken." In zijn nieuwe pak in de kleuren van de Wouwse vlag met de nodige belletjes steelt hij meteen de show.

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.