article
1.6618491
BERGEN OP ZOOM - De rechter heeft vandaag drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan Danny D. De man (43) uit Koudekerk aan den Rijn bekende dat hij in 2015 de 13-jarige Lisa uit Spijkenisse van een camping op de Veluwe had weggelokt en dagenlang had misbruikt.
Misbruiker van Lisa krijgt drie jaar cel en tbs
BERGEN OP ZOOM - De rechter heeft vandaag drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan Danny D. De man (43) uit Koudekerk aan den Rijn bekende dat hij in 2015 de 13-jarige Lisa uit Spijkenisse van een camping op de Veluwe had weggelokt en dagenlang had misbruikt.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/misbruiker-van-lisa-krijgt-drie-jaar-cel-en-tbs-1.6618491
2016-11-07T13:49:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6618506.1478526068!image/image-6618506.png
Lisa,veroordeling,rechtspraak,Bergen op Zoom,Spijkenisse,Koudekerk aan den Rijn
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Misbruiker van Lisa krijgt drie jaar cel en tbs

Misbruiker van Lisa krijgt drie jaar cel en tbs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Rechtbanktekening van Danny D. en advocaat Remko Oerlemans in de rechtbank van Dordrecht. Danny D. wordt verdacht van ontucht met minderjarigen.
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - De rechter heeft vandaag drie jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan Danny D. De man (43) uit Koudekerk aan den Rijn bekende dat hij in 2015 de 13-jarige Lisa uit Spijkenisse van een camping op de Veluwe had weggelokt en dagenlang had misbruikt.

  Ook pleegde hij ontucht met de 13-jarige Janine en verleidde vijftien meisjes zich voor de webcam uit te kleden en seksuele handelingen te verrichten. Hij moet zijn slachtoffers in totaal 16.000 euro schadevergoeding betalen.

  Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden 7 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Danny D. Ook zou hij een voorwaardelijke celstraf van 204 dagen alsnog moeten uitzitten. Die kreeg hij in 2011 opgelegd na het weglokken van een een 12-jarig meisje naar zwembad De Schelp in Bergen op Zoom.

  De rechter kwam tot een kortere straf omdat de verkrachting van Lisa niet kon worden bewezen. De afgelegde verklaringen waren te wisselend. Ontucht met Lisa is wel bewezen geacht. ,,Door zijn levenservaring en het leeftijdsverschil was Danny D. in staat zijn slachtoffer te manipuleren'', zei de rechter, die benadrukte dat seks met minderjarigen verboden is en 'een aantasting is van de lichamelijke en geestelijke integriteit'. Ze achtte de ook de ontucht met de eveneens 13-jarige Janine bewezen.

  Zowel Danny D. als zijn advocaat waren niet aanwezig bij de rechtszaak.

  Overgehaald
  D. verklaarde eerder dat Lisa zelf verantwoordelijk is voor het seksueel contact dat hij met haar had. De rechter zei daarover dat het 'met instemming van het meisje' gebeurde, maar dat de Koudekerker haar er berekenend klaar voor had gestoomd.

  Bij onderzoek op D.'s pc en telefoon stuitte de politie op 4500 afbeeldingen en twee filmpjes van Lisa. Haar moeder zei onlangs tijdens de rechtszaak: "Ze is voor de rest van haar leven beschadigd. Terwijl je haar als ouders wilt beschermen.''

  Datingsite
  Lisa meisje kwam via de datingsite Hot or not in contact met de man, die zich voordeed als de 14-jarige Daan. Hij gebruikte de profielfoto van een Amerikaanse jongen. Volgens het OM was zij niet op avances via chat ingegaan, als ze de werkelijke leeftijd van Danny D. had geweten.