article
1.6271766
BERGEN OP ZOOM - Al sinds het begin van de Woonboulevard in Bergen op Zoom is ze een bekend gezicht: My Nuong Dang met haar loempiakraam.
Loempiaverkoopster: 'De kraam is mijn enige inkomstenbron'
BERGEN OP ZOOM - Al sinds het begin van de Woonboulevard in Bergen op Zoom is ze een bekend gezicht: My Nuong Dang met haar loempiakraam.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/loempiaverkoopster-de-kraam-is-mijn-enige-inkomstenbron-1.6271766
2016-08-17T10:18:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6271852.1471431119!image/image-6271852.JPG
Bergen op Zoom,Cultuur, kunst en recreatie,Culinair,Gebri,Praxis,Loempia,Woonboulevard,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Loempiaverkoopster: 'De kraam is mijn enige inkomstenbron'

Loempiaverkoopster: 'De kraam is mijn enige inkomstenbron'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   My Nuong Dang in haar loempiakar.
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - Al sinds het begin van de Woonboulevard in Bergen op Zoom is ze een bekend gezicht: My Nuong Dang met haar loempiakraam.

  Maar vanaf medio oktober zal ze daar niet meer staan. Sterker nog, zoals het er nu naar uit ziet zal ze nergens meer met haar wagentje staan. De Praxis, waar ze al vijftien jaar iedere dag voor staat, gaat namelijk naar nieuwbouw bij de Zeeland verhuizen waardoor ze haar stekkie kwijtraakt.

  Verhuizen naar de nieuwe Praxis? Prima, zo zegt de bouwmarkt. Er is alleen een probleem. Projectontwikkelaar Gebri, eigenaar van zowel het grond op de oude als de nieuwe locatie, ziet het niet langer zitten.

  Volgens topman Jos Slaats 'past zo'n kar niet in het beeld wat wij daar willen creëren'. "Ik weet echt niet wat ik straks moet gaan doen", zegt Dang. "De kraam is mijn enige inkomstenbron. Ik heb geen diploma, maar loempia's bakken, dát kan ik! Over een paar maanden mag ik nergens meer staan... Sinds ik het in januari weet heb ik constant nachtmerries, ik schrik bijna elke nacht wakker."

  Lees woensdag meer in BN DeStem