article
1.6613366
KRUISLAND - Bij de Coop supermarkt in Kruisland heeft een dief gisteren 275 euro buitgemaakt met een wisseltruc.
Kruislandse supermarkt dupe van wisseltruc: 'Het zijn gewoon goochelaars'
KRUISLAND - Bij de Coop supermarkt in Kruisland heeft een dief gisteren 275 euro buitgemaakt met een wisseltruc.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/kruislandse-supermarkt-dupe-van-wisseltruc-het-zijn-gewoon-goochelaars-1.6613366
2016-11-05T16:14:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5662158.1453977453!image/image-5662158.jpg
Bergen op Zoom,Recht, misdaad en 112
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Kruislandse supermarkt dupe van wisseltruc: 'Het zijn gewoon goochelaars'

Kruislandse supermarkt dupe van wisseltruc: 'Het zijn gewoon goochelaars'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KRUISLAND - Bij de Coop supermarkt in Kruisland heeft een dief gisteren 275 euro buitgemaakt met een wisseltruc.
  Hij had briefjes van 50 euro en wilde steeds weer andere briefjes

  „Op een rustig moment kwam er een onbekende man bij de kassa die in gebroken Nederlands zei dat hij geld wilde wisselen”, vertelt Kees Schrauwen, eigenaar van de supermarkt. „Hij had briefjes van 50 euro en wilde steeds weer andere briefjes. Dat ging allemaal met een uitgebreide ceremonie en heel veel handgebaren gepaard. Op een gegeven moment zat hij zelfs met z’n handen in de kassa. Onze caissières weten allemaal dat de kassa dicht moet blijven, maar ja, het gebeurt toch.”

  Een vaste klant die getuige was van de diefstal, meldde aan Schrauwen dat de oplichter van Turkse afkomst was en dat hij zo razendsnel te werk ging dat niet te zien was wat er gebeurde. Schrauwen: „Die klant zag dat z’n handen wel een paar keer naar z’n zakken gingen, maar dat je verder niets kon zien. Het zijn gewoon goochelaars.”

  Camerabeelden

  De diefstal was extra zuur voor Schrauwen en zijn vrouw omdat ze ‘s avonds naar Steenbergen moesten waar ze tijdens het evenement ‘Chapeau!’ een pluim kregen voor hun bijdrage aan de gemeenschap. „Dan moet je even omschakelen”, aldus de ondernemer, die camerabeelden heeft van de diefstal. „Ik ga aangifte doen. De politie wil die beelden graag hebben.”

  Het is de tweede keer dat het bedrijf de dupe is van een wisseltruc. Ongeveer een jaar geleden werd daarbij 450 euro buitgemaakt. „Toen hebben we het teruggekregen van de verzekering. Dat ga ik nu maar weer proberen”, aldus Schrauwen.

  Volgens een politiewoordvoerder komen wisseltrucs bij tijd en wijle voor. Er zou geen sprake zijn van een trend op dit moment. 

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps