article
1.6794603
BERGEN OP ZOOM - "'t Spuihuis is ons tweede huis geworden. Alles gebeurt hier voor ons'', zeggen chefkok René Vermeulen (29) en gastvrouw Astrid van de Par (30). Daarmee zeggen ze niks teveel: ze leerden elkaar kennen op het werk, werden tijdens de ProefMei in 2009 verliefd en zijn in 2014 in 't Spuihuis getrouwd. En nu krijgt hun verhaal een spannend nieuw hoofdstuk, want vanaf 1 januari 2017 mogen zij zich de eigenaren noemen van 't Spuihuis.
Kok Rene Vermeulen neemt 't Spuihuis in Bergen op Zoom over
BERGEN OP ZOOM - "'t Spuihuis is ons tweede huis geworden. Alles gebeurt hier voor ons'', zeggen chefkok René Vermeulen (29) en gastvrouw Astrid van de Par (30). Daarmee zeggen ze niks teveel: ze leerden elkaar kennen op het werk, werden tijdens de ProefMei in 2009 verliefd en zijn in 2014 in 't Spuihuis getrouwd. En nu krijgt hun verhaal een spannend nieuw hoofdstuk, want vanaf 1 januari 2017 mogen zij zich de eigenaren noemen van 't Spuihuis.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/kok-rene-vermeulen-neemt-t-spuihuis-in-bergen-op-zoom-over-1.6794603
2016-12-30T20:30:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6799199.1483130725!image/image-6799199.jpg
kok,Bergen op Zoom,spuihuis,restaurant
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Kok Rene Vermeulen neemt 't Spuihuis in Bergen op Zoom over

Kok Rene Vermeulen neemt 't Spuihuis in Bergen op Zoom over

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      René Vermeulen met zijn vriendin voor het Spuihuis in Bergen op Zoom. Foto Chris van Klinken
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Chef-kok René Vermeulen aan de gintafel van 't Spuihuis.
      Fotograaf
    BERGEN OP ZOOM - "'t Spuihuis is ons tweede huis geworden. Alles gebeurt hier voor ons'', zeggen chefkok René Vermeulen (29) en gastvrouw Astrid van de Par (30). Daarmee zeggen ze niks teveel: ze leerden elkaar kennen op het werk, werden tijdens de ProefMei in 2009 verliefd en zijn in 2014 in 't Spuihuis getrouwd. En nu krijgt hun verhaal een spannend nieuw hoofdstuk, want vanaf 1 januari 2017 mogen zij zich de eigenaren noemen van 't Spuihuis. 

    Ad en Marco Musters begonnen 't Spuihuis in 1996 en sindsdien heeft het restaurant in het eeuwenoude pand een degelijke reputatie opgebouwd met zijn ongedwongen sfeer en klassieke keuken. ,,Een huis waarin gekookt wordt, een baken van gastvrijheid'', zo omschrijft kok René, die er twaalf jaar werkt, dat. 

    Persoonlijke chemie
    René en Astrid voegen daar nog hun persoonlijke chemie aan toe: hij de vrolijke en creatieve spring-in-het-veld, zij het gastvrije baken van rust, dat ook achter de schermen zorgt dat alles op rolletjes loopt. ,,We voelen elkaar goed aan'', bevestigt René. ,,Ik ben helemaal onderop begonnen, aan de afwas. Astrid vond mij in het begin maar een sukkeltje. Door mijn toewijding kon ik al snel souschef worden en sinds 2009 ben ik chefkok. Ik was nog maar 21, we hadden net verkering. Ik heb het klappen van de zweep met vallen en opstaan moeten leren.'' 

    Dat is gelukt, blijkt wel uit de goede klassering van 't Spuihuis in restaurantgidsen als Lekker en Gault Millau. René Vermeulen vindt dat eervol. ,,Maar ik heb liever dat een tafel van acht personen een staande ovatie geeft.'' Hij omschrijft de Frans georiënteerde keuken van 't Spuihuis als ,,geperfectioneerde eenvoud, ogenschijnlijk simpel, maar daar zit wel veel complexiteit achter.''

    Vertrouwen
    Astrid en René zijn erg blij met het vertrouwen van hun twintig medewerkers. ,,Een hecht en jong team in een eeuwenoud pand. Het is eigenlijk een grote familie. Pas werd iemand in de keuken vader, dan zijn we allemaal tante en oom!''

    Grote veranderingen zitten niet in de pen, maar te zijner tijd willen de nieuwe eigenaren wel wat aanpassingen doorvoeren. René: ,,Ik wil beneden graag een hoekje waar ik gerechtjes af kan maken en persoonlijk contact met de gasten kan hebben. Die dikke wijnkaart gaan we wat inperken en dure wijnen betaalbaarder maken. Ook willen we meer aandacht aan de lunch gaan geven. Belgen kennen echt die lunchcultuur: lekker twee gangetjes met een glaasje wijn.''

    Dat het restaurant dat ze al zo lang hun tweede huis noemen, straks van hen is, stemt het stel ontzettend blij. ,,Het gaat ons niet om geld, alles wat we hebben investeren we in 't Spuihuis. We gaan het alleen nóg beter maken. Dit is wat wij willen: leuk en lekker koken, leuk en lekker bedienen en vooral: heel gelukkig zijn!''