article
1.5690580
BERGEN OP ZOOM - Het is enigszins uit de hand gelopen met dat filmpje. Zodanig dat de Bergse ouders van de jongen aan Islaam TV gevraagd hebben het van de website te halen en iedereen op sociale media om het te verwijderen.
Jongen Bergen op Zoom houdt islamtoespraak: Radicaal of juist niet?
BERGEN OP ZOOM - Het is enigszins uit de hand gelopen met dat filmpje. Zodanig dat de Bergse ouders van de jongen aan Islaam TV gevraagd hebben het van de website te halen en iedereen op sociale media om het te verwijderen.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/jongen-bergen-op-zoom-houdt-islamtoespraak-radicaal-of-juist-niet-1.5690580
2016-02-04T05:05:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5653619.1478903539!image/image-5653619.jpg
Bergen op Zoom,Cultuur, kunst en recreatie,islam,radicaal,toespraak,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Jongen Bergen op Zoom houdt islamtoespraak: Radicaal of juist niet?

Jongen Bergen op Zoom houdt islamtoespraak: Radicaal of juist niet?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Stockfoto ANP
  BERGEN OP ZOOM - Het is enigszins uit de hand gelopen met dat filmpje. Zodanig dat de Bergse ouders van de jongen aan Islaam TV gevraagd hebben het van de website te halen en iedereen op sociale media om het te verwijderen.

  Reacties
  Ze zijn overdonderd door talloze reacties. Positieve, over dat vertederende talent dat zo begeesterd bijna professioneel staat te preken. Negatieve, over moslims die hun kinderen in de moskee misbruiken, misschien wel 'hersenspoelen' om in Nederland de boel te radicaliseren.

  En dat was nou juist níet de bedoeling, bezweert bestuursvoorzitter Mohamed Elkadi van de moskee El-Feth in een voormalig PTT-gebouw. Hij houdt op hun verzoek de jongeman en zijn familie uit de wind. "Hier zaten we niet op te wachten."

  Opvoeding
  Het filmpje is afgelopen weekend opgenomen. Voor enkele tientallen moslims praat de puber bijna 10 minuten zonder papiertje, zonder haperen zowel in een vlekkeloos Nederlandse als in een Arabische versie over de opvoeding van kinderen. "Jullie zijn verantwoordelijk om ons te beschermen", wijst het kind ze aan.

  Normen en waarden
  Terwijl hij zijn toehoorders indringend aankijkt, is zijn boodschap dat de verantwoordelijkheid van de moslim-ouders verder reikt dan het bieden van liefde, onderdak, eten en drinken. Ze móeten hun kinderen ook geestelijk opvoeden, met de juiste islamitische normen en waarden, betoogt de jongeling.

  Als je alleen de Arabische versie van het filmpje hebt gezien, is het voor de meeste Nederlanders raden wat voor bericht dat bevlogen kind brengt, beseft Mohamed Elkadi van de voornamelijk door mensen van Marokkaanse afkomst bezochte moskee.

  "Terwijl deze jongen alle ouders juist vraagt om goed op hun kinderen te letten, goed in de gaten te houden waar ze mee bezig zijn. Dat ze niet radicaliseren, dat ze niet ten prooi vallen aan extremistische groeperingen. Dat willen wij allemaal juist niet."

  Boodschap
  Volgens de voorzitter is dat ook het verhaal dat de moskee aan de Wattweg wil uitdragen onder de moslims, is dat ook de boodschap van hun imam.

  Ondertussen is het filmpje met het Bergse jongetje bij het educatieve Islaam TV 'omwille van de jonge broeder' van internet verwijderd. Al zijn er ook veel positieve reacties en vinden nogal wat mensen dat zijn verhaal over opvoeding, normen en waarden breder uitgedragen zou moeten worden.

  Zijn ouders willen daar voorlopig niet aan en proberen de rust rond hun opmerkelijke boodschapper te laten wederkeren. Reden waarom ze geen herkenbare afbeelding van hun zoon in de krant willen.

  Lees het hele verhaal over de jongen in BN DeStem van donderdag 4 februari

  Geef uw mening!

  Religieuze toespraken, van welk geloof ook, horen niet uit de mond van een kind te komen

  Toon resultaten