article
1.6576452
HOOGERHEIDE - "Ik sta hier met tranen in mijn ogen, dit gaat me diep aan het hart. Twintig jaar geleden zijn wij verhuisd van Roosendaal naar Hoogerheide, omdat we ons uitzicht kwijtraakten vanwege nieuwbouw. Ik dacht: dat komt in een dorp niet voor."
Bewoners niet blij met hoogbouw: 'Ik dacht, dat komt in Hoogerheide niet voor'
HOOGERHEIDE - "Ik sta hier met tranen in mijn ogen, dit gaat me diep aan het hart. Twintig jaar geleden zijn wij verhuisd van Roosendaal naar Hoogerheide, omdat we ons uitzicht kwijtraakten vanwege nieuwbouw. Ik dacht: dat komt in een dorp niet voor."
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/hoogerheide/bewoners-niet-blij-met-hoogbouw-ik-dacht-dat-komt-in-hoogerheide-niet-voor-1.6576452
2016-10-26T14:11:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6576538.1477491891!image/image-6576538.JPG
Hoogerheide
Hoogerheide
Home / Regio / Bergen op Zoom / Hoogerheide / Bewoners niet blij met hoogbouw: 'Ik dacht, dat komt in Hoogerheide niet voor'

Bewoners niet blij met hoogbouw: 'Ik dacht, dat komt in Hoogerheide niet voor'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Zo zou het aanzicht vanaf de Antwerpsescheldeweg er op grond van de aangepaste structuurvisie centrum Hoogerheide er in 2020 kunnen zijn. De twee appartementenblokken op het talud zijn iets lager geworden en meer naar het noordoosten geplaatst.
    HOOGERHEIDE - "Ik sta hier met tranen in mijn ogen, dit gaat me diep aan het hart. Twintig jaar geleden zijn wij verhuisd van Roosendaal naar Hoogerheide, omdat we ons uitzicht kwijtraakten vanwege nieuwbouw. Ik dacht: dat komt in een dorp niet voor."

    Aan het woord tijdens het inspreekgedeelte bij de opinieraad in het gemeentehuis, dinsdagavond, is een bewoonster die haar onvrede uit over de voorgestelde aanpassingen van de structuurvisie centrum Hoogerheide. Zij woont vlak voor het talud aan de Scheldeweg waar straks twee appartementencomplexen komen te staan.

    Na haar emotionele smeekbede liet ze iedereen in de zaal aangeslagen achter. Toch kreeg ze een antwoord van wethouder Hans de Waal waar weinig hoop uit te halen viel: "Het talud wordt al verlaagd en de appartementencomplexen worden lager dan in eerste instantie gepland. Wij kunnen helaas niet met iedereen rekening houden."

    Kort daarvoor heeft hij met behulp van een beamer en een groot beeldscherm een presentatie gegeven via sfeerimpressies die ook voor de meeste raadsleden nieuw zijn. De belangrijkste voorgestelde wijzigingen op grond van de inloopavonden op een rijtje:
    - verlagen talud van 20+ N.A.P. naar 18 N.A.P
    - groene buffer van 2 meter hoog tussen appartementen en tuinen omwonenden
    - appartementenblokken worden 15 meter verplaatst naar het noordoosten
    - ruimte voor recreatie aan voorzijde talud
    - ruimte voor kleinschalige horeca in voorste woongebouw

    Over het algemeen kunnen alle fracties zich vinden in de voorgestelde wijzigingen.