article
1.6658757
BERGEN OP ZOOM - De vaders van de twee vermiste tieners uit Bergen op Zoom hebben hun dochters in de Spaanse media opgeroepen naar huis te komen. Geëmotioneerd laten ze de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs weten dat zij hen alles vergeven. ,,Neem alsjeblieft contact op."
Emotionele oproep van vaders Femke en Sam: 'Neem alsjeblieft contact op'
BERGEN OP ZOOM - De vaders van de twee vermiste tieners uit Bergen op Zoom hebben hun dochters in de Spaanse media opgeroepen naar huis te komen. Geëmotioneerd laten ze de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs weten dat zij hen alles vergeven. ,,Neem alsjeblieft contact op."
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/emotionele-oproep-van-vaders-femke-en-sam-neem-alsjeblieft-contact-op-1.6658757
2016-11-18T19:15:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6658750.1479496169!image/image-6658750.png
Bergen op Zoom,Spanje,Noord-Brabant,Andalucia,cnd
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Emotionele oproep van vaders Femke en Sam: 'Neem alsjeblieft contact op'

Emotionele oproep van vaders Femke en Sam: 'Neem alsjeblieft contact op'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De vaders van de meisjes in het nieuwsprogramma Andalucia Directo.
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - De vaders van de twee vermiste tieners uit Bergen op Zoom hebben hun dochters in de Spaanse media opgeroepen naar huis te komen. Geëmotioneerd laten ze de 16-jarige meisjes Femke Lucas en Sam Bruijs weten dat zij hen alles vergeven. ,,Neem alsjeblieft contact op."
  We weten wat jullie gedaan hebben, maar we vergeven jullie. Kom terug - Vader van Femke

  De twee mannen zijn woensdag naar Malaga gevlogen, nadat de familie zag dat een van de meiden 180 euro had gepind in de Spaanse stad. Ze willen in Spanje samen met de lokale politie naar hun dochters zoeken en in de media aandacht voor de zaak vragen. Ook verspreiden ze flyers met foto's. De politie in Malaga geeft zelf de zaak niet de hoogste prioriteit omdat de tieners zelf voor hun reis lijken te hebben gekozen.

  Gisteren richtten de vaders het woord rechtstreeks tot hun dochters op de Spaanse zender Canal Sur. ,,We weten wat jullie gedaan hebben, maar we vergeven jullie. Kom terug", zegt de vader van Femke terwijl hij tegen zijn tranen vecht. ,,Al jullie vrienden en je hele familie missen jullie." 

  De twee meisjes zouden vrijdag telefonisch contact hebben gehad met een vriendin in Nederland. Wat er in dat gesprek is gezegd, is niet bekend. "Het is in ieder geval een goed teken", zegt Richard Lucas tegen de NOS.

  Vliegveld
  Hartsvriendinnen Femke en Sam zijn sinds dinsdag vermist. De tieners vertrokken die dag tijdens schooltijd met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport. Daar zijn ze vastgelegd op beveiligingscamera's. De meisjes hadden allebei slechts een Cowboysbag-handtas bij zich.

  Op het vliegveld van Eindhoven zijn ze samen in het vliegtuig naar Malaga gestapt, waar ze bij aankomst ook weer op camera zijn vastgelegd. Inmiddels zouden ze zijn gezien in Marbella, zo'n 60 kilometer van Malaga.

  Spoorloos
  De meiden hebben in Spanje waarschijnlijk nergens een hotelkamer geboekt, vertelt de vader van Femke in het nieuwsprogramma Andalucía Directo. De Spaanse politie zou dat anders hebben geweten. ,,Geen idee waar ze nu zijn. Ze zouden misschien wel bij iemand in huis kunnen slapen. Misschien zijn ze met het geld wel helemaal doorgereisd naar Gibraltar, of naar een andere plaats."

  De meisjes zijn niet te traceren via hun telefoon, aangezien ze die in Bergen op Zoom voor hun reis hebben afgegeven aan een schoolgenootje.