article
1.6568941
BERGEN OP ZOOM - Overdonderd zijn ze, in huize Kalle. Een maand nadat moeder Ilja een crowdfundingsactie opzette voor een rolstoelbus voor zoon Erwin (19) is al ruim de helft van het benodigde bedrag binnen. "De reacties zijn overweldigend", zegt moeder Ilja.
Crowdfunding voor aangepaste rolstoelbus overtreft alle verwachtingen
BERGEN OP ZOOM - Overdonderd zijn ze, in huize Kalle. Een maand nadat moeder Ilja een crowdfundingsactie opzette voor een rolstoelbus voor zoon Erwin (19) is al ruim de helft van het benodigde bedrag binnen. "De reacties zijn overweldigend", zegt moeder Ilja.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/crowdfunding-voor-aangepaste-rolstoelbus-overtreft-alle-verwachtingen-1.6568941
2016-10-24T15:04:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6568992.1477322864!image/image-6568992.JPG
Bergen op Zoom,Gezondheid,Goede doelen,Rolstoel,Bus,Crowdfunding,Geld,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Crowdfunding voor aangepaste rolstoelbus overtreft alle verwachtingen

Crowdfunding voor aangepaste rolstoelbus overtreft alle verwachtingen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Erwin Kalle mag nog tot en met december gebruik maken van de rolstoelbus van het UWV, daarna moet er een alternatief zijn. Foto TOnny Presser/Pix4Profs
  BERGEN OP ZOOM - Overdonderd zijn ze, in huize Kalle. Een maand nadat moeder Ilja een crowdfundingsactie opzette voor een rolstoelbus voor zoon Erwin (19) is al ruim de helft van het benodigde bedrag binnen. "De reacties zijn overweldigend", zegt moeder Ilja.

  Bij Erwin is op jonge leeftijd de spierziekte MSA type 2 ontdekt. Bij deze progressieve aandoening dragen zenuwen geen signalen meer over aan de spieren, waardoor deze steeds zwakker worden. Doktoren voorspelden dat Erwin niet ouder zal worden dan zes jaar. Erwin bewijst al dik tien jaar het tegendeel.

  Maar Erwin levert wel steeds iets in. Een paar maanden geleden besloot hij tot zijn spijt te stoppen met zijn opleiding bouwkunde, het is te zwaar geworden.Dat betekent ook dat Erwin afscheid moet nemen van de aangepaste bus waar hij met rolstoel en al in kan. Ilja: "Die bus leenden we via het UWV, maar die is alleen voor het vervoer naar school." Dus: geen school, geen bus. Het gezin is daarom hard op zoek naar een andere bus, want die is hoe dan ook nodig. Erwin kan door een operatie waarbij een metalen buis in zijn rug is geplaatst niet meer buigen. Hem in en uit een personenauto tillen is voor hem en voor zijn ouders niet te doen. Ilja: "We mogen de bus nog tot en met december gebruiken van het UWV, dat is super, maar daarna moeten we echt iets anders hebben."

  Maar deze speciale bussen kosten veel geld, dat de familie niet heeft. "Een nieuwe bus kost 40.000 euro, maar we hebben een tweedehandsje op het oog van 33.000 euro." Er werd een crowdfundigsactie opgezet, ondertussen is er dik 20.000 euro binnen: van vrienden, familie én vanuit de schaakwereld. Veel schaakvrienden van Erwin (Brabants Kampioen in zijn leeftijdscategorie) trekken zich zijn lot aan. Ilja: "Ze schrijven zulke mooie woorden bij hun donaties, we worden er verlegen van."

  In december houdt de familie nog een veiling. Er gaan onder meer een gesigneerd tennisracket van Richard Krajicek en een gesigneerd shirt van PSV onder de hamer. De familie verkoopt ook zelfgemaakte kunst. "We willen niet alleen ons handje op houden, we willen er zelf ook wat voor doen."

  www.dreamordonate.nl/7839-een-rolstoelbus-voor-erwin