article
1.6253588
BERGEN OP ZOOM - Na maanden onderzoek geeft politie het op: brandstichting in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijft onopgelost.
Verwoestende brand wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijf onopgelost
BERGEN OP ZOOM - Na maanden onderzoek geeft politie het op: brandstichting in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijft onopgelost.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/bergen-op-zoom/verwoestende-brand-wooncomplex-goudbaard-in-bergen-op-zoom-blijf-onopgelost-1.6253588
2016-08-10T04:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.5379414.1446016402!image/image-5379414.JPG
goudbaard,brand,brandstichting,bergen op zoom
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Bergen op Zoom / Verwoestende brand wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijf onopgelost

Verwoestende brand wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijf onopgelost

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bij de brand in appartementencomplex Goudbaard in Bergen op Zoom gingen tientallen auto's in vlammen op. foto Tonny Presser/Stadlander
  BERGEN OP ZOOM - Na maanden onderzoek geeft politie het op: brandstichting in wooncomplex Goudbaard in Bergen op Zoom blijft onopgelost.

  De politie sluit het dossier over de brandstichting in Goudbaard in Bergen op Zoom op 26 oktober vorig jaar. Daarbij werden tientallen auto’s verwoest en raakte het appartementengebouw beschadigd.

  „Heel vervelend, maar helaas. Dit is zoals het er voorstaat”, zegt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. „We hebben wel een verdenking gehad, maar geen bewijs.”

  Of die verdenking tegen één of meerdere personen is geweest, wil hij niet zeggen. Het dossier-Goudbaard gaat daarom naar het Openbaar Ministerie. Dat moet beslissen of er toch nog aanknopingspunten zijn voor verder onderzoek.

  „Gezien de maatschappelijke impact van de brand is dat niet uit te sluiten”, denkt Uytdehage. Volgens hem is uit alle onderzoek van de politie niets naar voren gekomen waardoor de zaak kon worden opgelost. „We hebben technisch onderzoek gedaan en met buurtbewoners gepraat. Het enige wat we zeker weten is dat er sprake is van brandstichting.”

  Lees meer in BN DeStem van woensdag 10 augustus