article
1.6595706
BERGEN OP ZOOM - Joop de Wit leidde een tumultueus leven vol drank en drugs, tot hij een kleine zeven jaar geleden in rustiger vaarwater kwam. Hij werd een van de steunpilaren van Gebouw-T.
Nog steeds rock-'n-roll, maar nu zonder drugs
BERGEN OP ZOOM - Joop de Wit leidde een tumultueus leven vol drank en drugs, tot hij een kleine zeven jaar geleden in rustiger vaarwater kwam. Hij werd een van de steunpilaren van Gebouw-T.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/bergen-op-zoom/nog-steeds-rock-n-roll-maar-nu-zonder-drugs-1.6595706
2016-11-01T06:00:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.6595718.1477942270!image/image-6595718.JPG
muziek,Gebouw-T,bergen op zoom
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Bergen op Zoom / Nog steeds rock-'n-roll, maar nu zonder drugs

Nog steeds rock-'n-roll, maar nu zonder drugs

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joop de Wit werkt als vrijwilliger bij Gebouw-T.
   Fotograaf
  BERGEN OP ZOOM - Joop de Wit leidde een tumultueus leven vol drank en drugs, tot hij een kleine zeven jaar geleden in rustiger vaarwater kwam. Hij werd een van de steunpilaren van Gebouw-T.

  Ooit ‘dronk, snoof en slikte’ Joop de Wit zich door zijn dagen. In maart 2010 dronk hij een fles port in één teug leeg. dat was zijn laatste druppel drank, tot op de dag van vandaag.
  Sindsdien is hij nuchter. Een psycholoog wees hem een paar maanden later op Gebouw-T: of dat niks voor hem was, om daar achter de bar te staan? De Wit (64) is er inmiddels niet meer weg te denken, werd zelfs ‘vrijwilliger van het jaar’. Vanaf 2011 is hij zeer regelmatig actief in het Bergse poppodium. In allerlei hoedanigheden: achter de bar, als beheerder van de tent als leerlingen van de Popschool hun lessen komen volgen, en sinds een tijdje soms als ‘eventcoördinator’ bij concerten.

  Barry Hay
  Ook als hij geen dienst heeft is hij nooit te beroerd om tussendoor wat glazen op te halen en met iedereen een praatje over muziek te maken. De Wit is een echte liefhebber, met een enorme basiskennis van de rock sinds de jaren zestig. „Ik ben natuurlijk geen programmeur, maar het zou mooi zijn als The Cult, Status Quo of Golden Earring nog eens in Gebouw-T zouden komen optreden. Vrijdag komt Barry Hay met een andere band. Die avond ben ik een keer geen vrijwilliger. Dat wil ik als bezoeker meemaken!”
  De Wit is een ras-Amsterdammer. Aan de muur van zijn woonkamer hangt een ingelijste handtekening van Johan Cruyff. „Ik ben geboren in Vogeldorp, in Amsterdam-Noord, maar mijn familie kwam uit de Jordaan. Mijn ouders waren erg jong. Mijn moeder was zeventien toen ze zwanger raakte, mijn vader was negentien en zat in dienst. Ik ben samen met hen bij mijn oma en opa opgegroeid. Prima jeugd, niets tekort gekomen.”