article
1.6610665
HOOGERHEIDE – Na twintig jaar is het over en uit tussen Herwonnen Levenskracht en boegbeeld Ad van Loenhout uit Hoogerheide.
Ad van Loenhout stopt bij Herwonnen Levenskracht Woensdrecht: 'Ik ben het gedoe beu'
HOOGERHEIDE – Na twintig jaar is het over en uit tussen Herwonnen Levenskracht en boegbeeld Ad van Loenhout uit Hoogerheide.
http://www.bndestem.nl/regio/bergen-op-zoom/ad-van-loenhout-stopt-bij-herwonnen-levenskracht-woensdrecht-ik-ben-het-gedoe-beu-1.6610665
2016-11-04T15:17:00+0000
http://www.bndestem.nl/polopoly_fs/1.276334.1478273490!image/image-276334.jpg
Woensdrecht,Goede doelen,rommelmarkt,kringloopwinkel,Herwonnen Levenskracht,hermes
Bergen op Zoom
Home / Regio / Bergen op Zoom / Ad van Loenhout stopt bij Herwonnen Levenskracht Woensdrecht: 'Ik ben het gedoe beu'

Ad van Loenhout stopt bij Herwonnen Levenskracht Woensdrecht: 'Ik ben het gedoe beu'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ad van Loenhout
   Fotograaf
  HOOGERHEIDE – Na twintig jaar is het over en uit tussen Herwonnen Levenskracht en boegbeeld Ad van Loenhout uit Hoogerheide.

  Afgelopen woensdag was de laatste dag dat de Hoogerheidenaar zich inzette voor de Woensdrechtse afdeling van de vrijwilligersorganisatie.

  De gepensioneerde politieman (64) bracht zijn laatste uren als vrijwilliger door in de kringloopwinkel in de Woensdrechtse Dorpsstraat. Samen met zijn vrouw Ingrid, die tegelijkertijd met hem is afgehaakt. "Je doet je dienst nog en dan komen al je collegaatjes met bloemen. We zijn een uur eerder opgehouden, zo heftig was het."

  Werkeloos
  Ad knikt. "We zitten nu werkeloos thuis, om het zo te zeggen. Maar weggaan was onze eigen beslissing", voegt hij toe. "Hoewel we niet helemaal uit vrije wil zijn opgestapt. Het gaat, netjes gezegd, om afstemmingsproblemen. Waar het op neerkomt is dat een aantal mensen nieuwe ontwikkelingen dwarsboomt. Zij doen dingen waar wij last van hebben. Dat is frustrerend. Het bestuur zou daar sneller en duidelijker tegen moeten optreden. "

  Verdiensten
  Resolute taal, die beter valt te begrijpen in het licht van Van Loenhouts verdiensten, zoals de loods aan de Grindweg, de verwendag en de realisatie van de kringloopwinkel. Verdiensten die hij, zo wil hij per se in de krant hebben, samen met zijn Karin Oerlemans heeft gerealiseerd.

  Van Loenhout: "De komst van de kringloopwinkel was een vernieuwing die ons niet door iedereen in dank is afgenomen. Maar dan wordt wel vergeten dat de subsidie voor de loods voor dat idee ontvangen. De ouderen houden vast aan de rommelmarkt. Dat is hun kindje. De kringloopwinkel zien zij als concurrentie. Spullen die eigenlijk voor de winkel zijn bedoeld, houden zij achter voor de rommelmarkt. Wij vinden dat niet kunnen. Afspraken zijn afspraken."

  Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.