Volledig scherm
© Marcel Donks

Zelf meeplakken bij open dag wagenbouwers in Waspik

WASPIK - Er is veel werk verzet dit weekend aan de carnavalswagen van de Waspikse carnavalsvereniging CV Ketel. Tijdens de jaarlijkse plakdagen konden geïnteresseerden een handje helpen in de bouwhal. De komende weken wordt de wagen in de kleur gezet en gaat er een laag vernis op.

CV Ketel organiseert de plakdagen om mensen de kans te geven om een kijkje achter de schermen te nemen in de bouwhal. Zonder het hele idee prijs te geven krijgen geïnteresseerden toch een goed beeld van waar het met de carnavalswagen naartoe gaat. ”En alle hulp die we krijgen is mooi meegenomen”, laat Mark van de Born, lid van CV Ketel weten. ”Natuurlijk komt de wagen toch wel op tijd klaar, maar met deze extra hulp hebben we meer tijd om de wagen mooi af te werken.”

Door de leden zelf en door familie, vrienden en medebouwers uit de bouwhal werd flink wat werk verzet. Gemiddeld zo’n vijftien man was er steeds aan de wagen bezig. Nu de wagen grotendeels geplakt is, wordt alles wit gespoten en gaat de wagen in de verf. Een laag glanzende vernis zorgt voor de afwerking. Het eindresultaat is te zien op zondag 26 februari als de wagen van CV Ketel met de optocht in Waspik mee rijdt.

Volledig scherm
© Marcel Donks
Volledig scherm
© Marcel Donks
Open dag in Waspik
Volledig scherm
Open dag in Waspik © Marcel Donks
  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”