Beeld van de Merwedebrug via livestream VID.
Volledig scherm
Beeld van de Merwedebrug via livestream VID.

Vrachtwagens negeren verbod Merwedebrug

GORINCHEM - Vrachtwagens negeren het verbod om niet over de Merwedebrug te rijden.

Zij riskeren een boete van 230 euro. Dat meldt radiozender BNR dinsdagavond. Inmiddels is de politie begonnen met het uitvoeren van controles.

De Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem is sinds dinsdagmorgen gesloten voor vrachtverkeer. Volgens Rijkswaterstaat is het vanwege scheurtjes in de brugconstructie onverantwoord om nog vrachtwagens over de brug op de A27 te laten rijden.

Dinsdagmorgen werden nog verschillende vrachtwagens op de brug gesignaleerd. Volgens Rijkswaterstaat komt dit, doordat nog niet alle borden zijn geplaatst.

Rijkswaterstaat heeft op haar website een overzicht van de meestgestelde vragen.

ANP
Volledig scherm
ANP
  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”