Dit jaar bestond de kermis in Dorst 100 jaar. Editie 101 lijkt nu onzeker. Archieffoto bn destem/Joyce van Belkom
Volledig scherm
Dit jaar bestond de kermis in Dorst 100 jaar. Editie 101 lijkt nu onzeker. Archieffoto bn destem/Joyce van Belkom

Voortbestaan kermis Dorst aan zijden draad

DORST - De kermis in Dorst staat op losse schroeven. Dat maakte Walther Hoosemans van de stichting Kermis Dorst deze week via Facebook bekend. Volgens Hoosemans heeft dit alles te maken met de verplaatsing van de avondvierdaagse in Dorst.

Hoosemans: "Al zeker tien jaar overlappen de twee evenementen elkaar op vrijdag. Dat is destijds door de gemeente en de organisaties in Dorst zo afgesproken. Vindt de avondvierdaagse op een ander moment plaats? Dan loopt de kermis veel bezoekers mis. En wij vrezen dat, met dat vooruitzicht, kermisexploitanten Dorst links laten liggen."

De stichting Kermis Dorst betreurt het dat ze vooraf 'niet is geraadpleegd'. Op haar verzoek heeft er woensdagochtend alsnog een gesprek tussen de twee organisaties plaatsvonden.

De avondvierdaagse gaat volgens voorzitter Netty van der Put in beraad over de datum en komt nog deze week met uitsluitsel.

Van der Put betreurt in ieder geval de situatie: "Wij krijgen nu de schuld, lezen op Facebook dat door ons de kermis niet doorgaat. Maar wij wisten niet van de afspraken met de kermis. Voorheen draaide één persoon binnen onze organisatie de avondvierdaagse. Nu doen anderen dat."

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”