Volledig scherm
© VV Oosterhout

Veiligheidsregio: geen opzet bij brand vv OosterhoutOOSTERHOUT - Er is geen opzet in het spel geweest bij de brand die begin deze maand het clubgebouw van voetbalvereniging vv Oosterhout voor een groot deel in de as legde.


Dat zegt woordvoerster Louise Schneider van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Hoe en waar de brand exact is ontstaan wordt nog onderzocht, meldt Schneider. De brandweer ging er tot vandaag in ieder geval van uit dat de brand in de keuken is ontstaan.

Een gerucht als zou de brandweer op enigerlei wijze hinder hebben ondervonden of vertraging hebben opgelopen bij het blussen verwijst Schneider na intern overleg resoluut naar het rijk der fabelen.

​„Als we geen sleutelhouder treffen, dan hebben we materialen om hekken te openen. Of die hier zijn ingezet,, weet ik niet. Bij aankomst zagen we dat we met een grote brand te maken hadden. We hebben daarom meteen extra materieel ingezet om water uit een achterliggend havengebied naar het terrein van de club te kunnen transporteren. Vertragingen hebben zich niet voorgedaan.”

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”