Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen

Tranen rollen bij vv Oosterhout: 'Onze voetbalfamilie heeft geen huis meer'

OOSTERHOUT - De ochtend na de grote brand op het complex van voetbalvereniging Oosterhout zijn er veel emoties. Hier en daar rollen tranen. "Jarenlang zijn we zeven dagen in de week bezig geweest om dit van de grond te krijgen en nu is alles in een uur weg", zegt een ontdane voorzitter Bert-Jan de Ronde.

Van het pas 2,5 jaar oude gebouw is niets over. De Ronde toont zich weerbaar. "Dit is geen einde oefening voor VV Oosterhout. Absoluut niet. We gaan door." Eerder die ochtend reageerde het bestuur al in een persbericht: "We gaan noodmaatregelen nemen om iedereen weer aan het voetballen te krijgen. Daarna gaan we aan de slag met de wederopbouw.".

Geen huis meer
Aaron van Dongen (16) van terreinbeheer steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. "We zijn een grote familie. Maar die familie heeft nu geen huis meer. Dit is niet in woorden te omschrijven." Burgemeester Stefan Huisman gaat vanmiddag langs bij VV Oosterhout.

Bekijk hier beelden van de grote brand van zaterdagavond.

Kleedkamers
Volgens de voetbalclub is de schade aan de kleedkamers beperkt gebleven. Hier is alleen wat rook en waterschade. De komende weken moet blijken of de verdiepingsvloer voldoende weerstand heeft geboden tegen het vuur.

Brand in keuken
De brandweer houdt voorlopig vast aan de conclusie dat de brand bij VV Oosterhout in de keuken is ontstaan. "Een nadere aanduiding is er nog niet", zegt politiewoordvoerder Rob Luijten. Ook voor leden van de vereniging is het gissen naar de oorzaak.

Noodkantine
De club zegt goed verzekerd te zijn tegen dit soort rampen. "Voor de korte termijn creëren we met de verzekeringsmaatschappij en de gemeente een oplossing voor een noodkantine zodat de trainingen en wedstrijden weer van start kunnen."

Instortingsgevaar
vv Oosterhout roept iedereen op het sportpark de komende week niet te betreden. Het gebouw is nog niet vrijgegeven vanwege instortingsgevaar. Mensen die willen helpen met de wederopbouw kunnen zich melden via: bestuur@vvoosterhout.nl.

Volledig scherm
De tribune is volledig verwoest. © André Trompers
Volledig scherm