Ad Valk op een vrijwel lege parkeerplaats.
Volledig scherm
Ad Valk op een vrijwel lege parkeerplaats. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Toch borden langs A59 en A27 voor Napoleon in Hank

HANK - Eigenaar Ad Valk van wegrestaurant Napoleon in Hank krijgt alsnog de door hem gevraagde borden langs de A59 en A27.

Op de A27, nog voor knooppunt Hooipolder, komt een bord met daarop een verwijzing dat wegrestaurant Napoleon open is. Ook wordt daarop het BP-tankstation De Keizer genoemd. Ook langs de A59 komen borden: één aan de oostkant, één aan de westkant van de A27.

Dat heeft Rijkswaterstaat Valk vandaag telefonisch laten weten. De daarbij gegeven reden: "Alle ophef in de media. En ze hebben er daar intern ook het nodige over gezegd, blijkbaar”, zegt Valk.

De restauranthouder zag sinds de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer en bussen, zwaarder dan 3,5 ton, zijn omzet met zeker vijftig procent kelderen. "We krijgen iedere dag telefoontjes van mensen die zich afvragen of we wel open zijn”, zegt Valk. Om die onduidelijkheid weg te nemen, vroeg de ondernemer uit Hank Rijkswaterstaat om borden langs de snelweg te plaatsen.

Dat verzoek werd eerder deze week afgewezen. Rijkswaterstaat meldde toen dat het verband tussen de afsluiting van de brug en het omzetverlies voor Valk ‘niet is aangetoond.’

Maar op die afwijzing komt Rijkswaterstaat dus vandaag terug. Valk is blij: "Natuurlijk, alle beetjes helpen. Het vrachtverkeer kan nu ook lezen dat we bereikbaar én gewoon open zijn.”

  1. Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    Gemeenteraad Drimmelen: Randoet en Puzzelbad moeten langer open

    MADE/TERHEIJDEN - Langere openingstijden en commerciële ondernemers kansen  bieden. Doe zaken met Jeroen Prinse die met zijn Pact by Prince zijn  outdoor-activiteiten in zwembad de Randoet verder wil uitbreiden. Ga ook aan tafel met de mannen van sportcentrum To the Max die de oude gymzaal bij het Puzzelbad in Terheijden willen kopen.  Die boodschap gaf de gemeenteraad vanavond aan het college  van Drimmelen om de toekomst van beide zwembaden in Drimmelen veilig te stellen. 
  2. Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    Gemeente Geertruidenberg en waterschap botsen frontaal over dijk Slikpolder: 'Wij zijn geschoffeerd!'

    GEERTRUIDENBERG - De gemeente Geertruidenberg en waterschap Brabantse Delta botsen frontaal als het gaat om de dijk bij de Slikpolder. Het waterschap kiest voor dijkverlegging richting de bebouwde kom van de vestingstad, terwijl de gemeente adviseert om te gaan voor versterking van de huidige dijk. Wethouder Kevin van Oort geeft aan dat hij een 'stevige brief' heeft gestuurd richting waterschapsbestuurder Louis van der Kallen. Dat zei Van Oort woensdagavond bij de gemeenteraadsvergadering. Van der Kallen zou zich kritisch hebben uitgelaten over het advies van de gemeente Geertruidenberg. “Wij herkennen ons niet in zijn woorden”, meent Van Oort. “We hopen dat onze brief tot herbezinning leidt.”